• 瀏覽: 123,410
  • 回覆: 562
  • 追帖: 52
本主題由 bunnymen 於 2020-11-22 10:57 AM 設置高亮
引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-3-18 08:43 PM 發表

見到之前有師兄話開Amazon Seller account 好麻煩 , 意思是開有限公司因為要註冊公司文件(CI) , 需要公司地址可以考慮租Virtual Office及申請電話線, 水電煤單都可以, 我自己選擇sole proprietorship獨資及無限公司,  只需要申請BR商業登記證$250就OK , 公司銀行戶口都冇開是符將來公司生意再決定 , 需要上載特區護照到Amazon作 ...
多謝師兄解答! 生意好嗎?

熱賣及精選
亞馬遜美國唔比個人申請系岩岩公布?

引用:
原帖由 都護 於 2021-3-19 02:45 PM 發表

亞馬遜美國唔比個人申請系岩岩公布?
應該係上件3月左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NowYouCanSeeMe 於 2021-3-18 10:34 PM 發表

多謝師兄解答! 生意好嗎?
我未有生意, 我第一批貨預計下星期先到Amazon貨倉 , 海運大概需要30-40日先到美國,
貨到後落廣告先知道生意如何.

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-3-21 09:44 AM 發表

我未有生意, 我第一批貨預計下星期先到Amazon貨倉 , 海運大概需要30-40日先到美國,
貨到後落廣告先知道生意如何.
我上年10月已經開始睇呢個POST, 遲遲都未搞 怪自己咩都怕, 太保守, 咩都要知左先試, 加上冇咩錢
而家蓄左小小錢, 目標今個月一定要開到帳戶, 14日內搵左貨
請問選品有咩唔建議做??

引用:
原帖由 NowYouCanSeeMe 於 2021-3-21 10:21 AM 發表

我上年10月已經開始睇呢個POST, 遲遲都未搞 怪自己咩都怕, 太保守, 咩都要知左先試, 加上冇咩錢
而家蓄左小小錢, 目標今個月一定要開到帳戶, 14日內搵左貨
請問選品有咩唔建議做??
產品以細件輕身為主, 減輕運費
最好不要做電子產品 ,要入battery的產品不要做
不要做長生產周期的產品 , 不要做玻璃容易打爛的產品
最好搵under USD1成本的產品然後在Amazon賣1X, 提升profit margin
加油師兄

師兄好厲害

回覆 引用 TOP

新手去做, 還有市場嗎? 推廣需要投放多少費用才有成效?

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-2-14 11:59 PM 發表

有冇一些有經驗的師兄可以幫忙解決這個Amazon listing的問題 , 話說在listing產品Vital 那裡只輸入了Product ID (12 digits UPC code) 及Product Name , 就馬上彈出Error Message ( "You are using UPCs , EANs, ISBNs, ASINs, or JAN codes that do not ma ...
"是在2間GS1認證的美國 barcode公司買的" 請問係邊間? 我想準備一下Listing 個part

引用:
原帖由 後天落漠山羊 於 2021-3-21 05:31 PM 發表

新手去做, 還有市場嗎? 推廣需要投放多少費用才有成效?
唔試唔知, 我預左D錢去輸
個人意見, 唔好比錢買course, YouTube 大把免費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NowYouCanSeeMe 於 2021-3-21 05:42 PM 發表

"是在2間GS1認證的美國 barcode公司買的" 請問係邊間? 我想準備一下Listing 個part
speedy barcodes

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-3-21 06:43 PM 發表

speedy barcodes
再次多謝師兄!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gary009 於 2020-5-4 10:08 PM 發表

我FBA同FBM都有做, 比例係各半啦。
係呀, 而家亞馬遜對賣家既要求愈黎愈高,公司戶口係比個戶口難好多。
所以建議你先用個人申請,之後有生意先再開多個公司戶口。
我果2個戶口係同一個ACC黎,亞馬遜係唔比多開(但都全有辨法做),一個係美國,另一個係日本,亞馬遜係批準你每一個國家都可以擁有一個賬號。(例如:一個賬號可以同時開美國、日本、歐州等唔同國家。)
問題解決了, 謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-3-21 10:47 AM 發表

產品以細件輕身為主, 減輕運費
最好不要做電子產品 ,要入battery的產品不要做
不要做長生產周期的產品 , 不要做玻璃容易打爛的產品
最好搵under USD1成本的產品然後在Amazon賣1X, 提升profit margin
加油師兄
想問 brand name 打NA, 咁manufactorturer 可唔可以填自己間店個名? 定係一定要填大陸個廠名?

引用:
原帖由 NowYouCanSeeMe 於 2021-3-27 06:11 PM 發表

想問 brand name 打NA, 咁manufactorturer 可唔可以填自己間店個名? 定係一定要填大陸個廠名?
建議打N/A , 因為你不是manufacturer , 而且也不肯定你個Supplier有冇賣同一款產品比其他Amazon seller.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]