• 瀏覽: 127,628
  • 回覆: 568
  • 追帖: 53
本主題由 bunnymen 於 2020-11-22 10:57 AM 設置高亮
引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-2-1 09:07 AM 發表

想問下各位師兄意見? 本身沒有在內地開設銀行戶口, 剛剛測試過香港版的支付寶及Wechat Pay都不能轉帳及匯人民幣到內地,
大家有什麼其他方法付款給Ailibaba供應商?? 有聽到人地話走地下錢莊但銀瑪細人地未必show你.手續費都唔會平
供應商有淘寶嗎?淘寶買野可以用AlipayHK

熱賣及精選
引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-2-1 09:07 AM 發表

想問下各位師兄意見? 本身沒有在內地開設銀行戶口, 剛剛測試過香港版的支付寶及Wechat Pay都不能轉帳及匯人民幣到內地,
大家有什麼其他方法付款給Ailibaba供應商?? 有聽到人地話走地下錢莊但銀瑪細人地未必show你.手續費都唔會平
或者叫人代付

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkafex 於 2021-2-1 05:36 PM 發表

供應商有淘寶嗎?淘寶買野可以用AlipayHK
alibaba的廠家通常比中國版支付寶的二維瑪叫你掃瞄, 但香港的Alipay是scan唔到的.
我都覺得奇怪平時在淘寶買野可以用HK Alipay比錢, 但原來同廠家或者Dealer傾又唔得

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 hkafex 於 2021-2-1 07:44 PM 發表

我有時都會唱多啲人仔,或者你有需要時,找我
師兄,多謝你先呀, 你今個月生意好嗎??

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-2-1 08:33 PM 發表

師兄,多謝你先呀, 你今個月生意好嗎??
不好,你呢?

引用:
原帖由 hkafex 於 2021-2-1 09:00 PM 發表

不好,你呢?
我剛剛開始FBA, 訂了sample比較產品質量,之後準備下訂單, 如冇意外要新年後先安排到寄貨到美國

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-2-2 08:20 PM 發表

我剛剛開始FBA, 訂了sample比較產品質量,之後準備下訂單, 如冇意外要新年後先安排到寄貨到美國
請問申請Amazon account 個時, 地址證明應該點好? virtual office 冇水/電點搞好?

引用:
原帖由 NowYouCanSeeMe 於 2021-2-4 12:49 AM 發表

請問申請Amazon account 個時, 地址證明應該點好? virtual office 冇水/電點搞好?
電話費單得唔得?

引用:
原帖由 arkx 於 2021-2-4 01:50 AM 發表

電話費單得唔得?
手提電話得唔得? 係咪一定要固網電話? 師兄你用咩方法?

回覆 引用 TOP

有冇一些有經驗的師兄可以幫忙解決這個Amazon listing的問題 , 話說在listing產品Vital 那裡只輸入了Product ID (12 digits UPC code) 及Product Name , 就馬上彈出Error Message ( "You are using UPCs , EANs, ISBNs, ASINs, or JAN codes that do not match the products you are trying to list") , 我的 barcodes 是在2間GS1認證的美國 barcode公司買的, 所以不應該有問題. 有冇師兄知道點搞?? 謝謝先

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-2-14 11:59 PM 發表

有冇一些有經驗的師兄可以幫忙解決這個Amazon listing的問題 , 話說在listing產品Vital 那裡只輸入了Product ID (12 digits UPC code) 及Product Name , 就馬上彈出Error Message ( "You are using UPCs , EANs, ISBNs, ASINs, or JAN codes that do not ma ...
我比另外2個你試吓,PM我

引用:
原帖由 hkafex 於 2021-2-15 12:02 AM 發表

我比另外2個你試吓,PM我
師兄, 謝謝你的好意, 不打算問你攞了, 自己試左10個Product ID都不成功, 已經report比 Seller Support.
感覺宜家Amazon越黎越難玩, 月費即刻收你但限制多多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]