• 瀏覽: 42,509
  • 回覆: 369
  • 追帖: 9
我現金有119萬,我一個月開支一萬蚊,應該好可以差唔多夠10年,我28歲冇家庭壓力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 firehung2003 於 2020-4-8 10:13 PM 發表

買曬出去,的士牌已好值錢
牌價跌緊,點會呢個時候賣? 宜家只好一家人慳D洗。

我家的士平均買入價600萬,宜家好似得番500萬左右。

现金約有四百五萬……慳慳地使四五年

回覆 引用 TOP

預咗吃草啦,tsháu-pà-ông

回覆 引用 TOP

返大陸避下可以使20年

回覆 引用 TOP

一個月食兩餐飯, 初一同埋15,其餘食生命麵包!

回覆 引用 TOP

本應靠滙豐啲股息可以頂到嘅。而家。唉!冇嘞。變咗要賣。冇息兼蝕價位。

回覆 引用 TOP

呢度d人下下吹到咁大
真係失業而無錢頂果班人
見到可能想去ifc😂😂😂

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-4-8 08:25 PM 發表

先講我,有樓收租,已減一成比租客,依然個個月準時收到租!二年租約滿租客如果走,我會放租比市價低一成,務求盡快有租客,收入唔會斷,而家出少好多街,支出少好多,無入不枯支既問題
所以最終都係個句,投資磚頭抗通漲通縮,最安全 ...
身体健康,可以度过难关,祝各位身体健康。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2020-4-8 10:33 PM 發表

呢度d人下下吹到咁大
真係失業而無錢頂果班人
見到可能想去ifc😂😂😂
就係食下花生睇下呢度嘅留言都幾過癮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-4-8 08:25 PM 發表

先講我,有樓收租,已減一成比租客,依然個個月準時收到租!二年租約滿租客如果走,我會放租比市價低一成,務求盡快有租客,收入唔會斷,而家出少好多街,支出少好多,無入不枯支既問題
ching
真心求教,如果你係吹水就唔好覆我

我租約5月中夠一年,實約期內不能提出離開,即要住夠13個月,本身都諗住續租

我應該叫業主過咗實約期先問佢減租定點?咁嘅時勢係咪起碼叫減一成租?

回覆 引用 TOP

300 months

回覆 引用 TOP

引用:

已經頂唔順😭😭😭

回覆 引用 TOP

早餐,午餐飲水,晚餐食飽d。。應該頂半年左右

十幾年左右

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右