• 瀏覽: 42,261
  • 回覆: 369
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 gapgil 於 2020-4-8 09:36 PM 發表

最多兩個月
夠我慘,我頂得1秒,下秒要爆嗱

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
可以提早退休,因為我毒撚好慳,每月支出三千幾蚊

回覆 引用 TOP

都係要頂到死嗰日

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-4-8 08:25 PM 發表

先講我,有樓收租,已減一成比租客,依然個個月準時收到租!二年租約滿租客如果走,我會放租比市價低一成,務求盡快有租客,收入唔會斷,而家出少好多街,支出少好多,無入不枯支既問題
所以最終都係個句,投資磚頭抗通漲通縮,最安全 ...
你就好,有得收租

回覆 引用 TOP

兩年

無謂為左一時意興, 搞到日後生活艱難
I hope I can strong enough to protect myself and the people who I care.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-4-8 08:25 PM 發表

先講我,有樓收租,已減一成比租客,依然個個月準時收到租!二年租約滿租客如果走,我會放租比市價低一成,務求盡快有租客,收入唔會斷,而家出少好多街,支出少好多,無入不枯支既問題
1日

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 firehung2003 於 2020-4-8 09:59 PM 發表

你ed唔係頂,係一向富貴
屋企既總資產,一家人用的。租金收入已由6位數跌到5位,兩老又怕我地幾兄弟姊妹失業。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-4-8 10:05 PM 發表

屋企既總資產,一家人用的。租金收入已由6位數跌到5位,兩老又怕我地幾兄弟姊妹失業。
以你資產,全家失業都無問題

兩三年冇問題,但保險可能要cut

而家政府大量興建公營房屋 5、7年之後 你層樓都唔知道仲有冇租收呀

回覆 引用 TOP

撐得住!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 firehung2003 於 2020-4-8 10:06 PM 發表

以你資產,全家失業都無問題
的士無人揸,有幾架無租收,有租收亦係原來既1/3。物業又減租(幾個租客都係老豆朋友)。

好彩係無野要供,但我同家姐已失業,姐夫都危危地,只有阿哥係公務員收入穩定。

我又參與下先.
N無打工仔, 1月尾清95%股票倉,可以頂到5年.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-4-8 10:11 PM 發表

的士無人揸,有幾架無租收,有租收亦係原來既1/3。物業又減租(幾個租客都係老豆朋友)。

好彩係無野要供,但我同家姐已失業,姐夫都危危地,只有阿哥係公務員收入穩定。 ...
買曬出去,的士牌已好值錢

引用:

可以頂幾十年

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]