• 瀏覽: 42,210
  • 回覆: 369
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 bbq323 於 2020-4-8 08:25 PM 發表

先講我,有樓收租,已減一成比租客,依然個個月準時收到租!二年租約滿租客如果走,我會放租比市價低一成,務求盡快有租客,收入唔會斷,而家出少好多街,支出少好多,無入不枯支既問題
所以最終都係個句,投資磚頭抗通漲通縮,最安全 ...
一個月,工作穩定,唔怕

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
之前d樓加按左,吐左錢出嚟,亦有租客幫手,頂兩三年唔係問題!不過想將d錢拎去再投資

回覆 引用 TOP

去大嶼山廢村,食草食野果,仲可以食新界牛,飲山泉水

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-4-8 20:25 發表

先講我,有樓收租,已減一成比租客,依然個個月準時收到租!二年租約滿租客如果走,我會放租比市價低一成,務求盡快有租客,收入唔會斷,而家出少好多街,支出少好多,無入不枯支既問題
哪,個盒二手飯我見到先,冇撚亂嚟🤬🤕

大跌市中 ,唔走就一野鎖死你
幾度夕陽紅
共產黨萬歲,共產黨萬歲
頂到四年……

回覆 引用 TOP

租霸搅幾年?間屋装修又要银?磚頭好景時不錯,经濟轉差收租難!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jy998 於 2020-4-8 09:36 PM 發表

你最叻
但我欠銀行過千萬

每月還款HK$4xk,依家仲要no pay leave到6月

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-4-8 08:25 PM 發表

我投資唔夠進取,留多左現金,如果跟依家洗費不改,現金可以頂7年

回覆 引用 TOP

我老友揸住12萬股滙豐,今年零收入,今日走去見咗兩份保安,等消息

引用:

日日清

回覆 引用 TOP

引用:

樓主已經無敵

回覆 引用 TOP

你供完未先
未供完, 過你年就feel到租金幫唔到幾多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-4-8 09:25 PM 發表

500萬儲蓄,4個物業,6架的士,應該可以頂好多年。
你ed唔係頂,係一向富貴

引用:
原帖由 味將軍 於 2020-4-8 09:45 PM 發表

去大嶼山廢村,食草食野果,仲可以食新界牛,飲山泉水
田園生活,正

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]