• 瀏覽: 17,184
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
有唔少人睇中5號仔股息6-9%,就借平息ploan買5號,賺得3-5%息差
點知5號仔而家唔派息,冇息差賺仲蝕股價。而家賣晒5號都唔夠還債
慘慘豬囉

熱賣及精選
無免費午餐 有回報自然有風險

回覆 引用 TOP

聽講唔少收人幾萬蚊教炒股既班都教人用呢招

引用:
原帖由 jackymad 於 2020-4-8 07:59 PM 發表

有唔少人睇中5號仔股息6-9%,就借平息ploan買5號,賺得3-5%息差
點知5號仔而家唔派息,冇息差賺仲蝕股價。而家賣晒5號都唔夠還債
慘慘豬囉
睇左芒向快報?
借錢買牛熊個D叫咩?
10個買股票9個輸架啦,5號都係停息一年,你就跑出來笑人
真係好撚冇品,你唔去買笑買瑞幸D人

中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
借錢嚟賭係最唔扺可憐的

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-4-8 08:06 PM 發表

睇左芒向快報?
借錢買牛熊個D叫咩?
10個買股票9個輸架啦,5號都係停息一年,你就跑出來笑人
真係好撚冇品,你唔去買笑買瑞幸D人
你輸幾多

回覆 引用 TOP

無風險就人人都發達

回覆 引用 TOP

獅子叻L過D傻仔..
跌一半比返8%息你。。

有事直頭唔派。。。

之後再供股攤簿
再减派息。。

死未。。

回覆 引用 TOP

英國就係知班香港散戶係咁借錢買匯豐賺息差,係大爆煲之前先引爆佢,好過第二輪金融海嘯,到時連香港咁賺錢既地方都冇埋就汁得

英國佬擺明搶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jackymad 於 2020-4-8 07:59 PM 發表

慘慘豬囉
就算賺到息差, 都有機會蝕價, 點解要咁做

引用:

慘慘豬囉
玩得槓桿就有風險,怪得誰

回覆 引用 TOP

引用:

慘慘豬囉
實際個案please

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 革命小薯 於 2020-4-8 09:41 PM 發表

就算賺到息差, 都有機會蝕價, 點解要咁做
長渣囉。小朋友岩岩入社會,流動資金唔夠。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryu_ryu 於 2020-4-8 08:48 PM 發表

英國就係知班香港散戶係咁借錢買匯豐賺息差,係大爆煲之前先引爆佢,好過第二輪金融海嘯,到時連香港咁賺錢既地方都冇埋就汁得
平保賺賺埋埋無左一大半

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]