• 瀏覽: 56,760
  • 回覆: 391
  • 追帖: 3
我今日由將軍澳去個邊做野,一去到見到沿路好多泥頭車車來車往,沙塵滾滾,已經今日係落雨天,但都搞到我氣管敏感發作,狂乾咳,真係頂唔順,之後出番將軍澳個頭先好小小
同埋該區起樓起到插針咁,見九龍建業又有盤係個度起緊,不過泥頭車工程車數量比我想像中多,真係唔適合個個人居住...

夏天又熱又濕一陣味

引用:
原帖由 我愛臺中 於 2020-4-6 03:08 PM 發表

去過一次。這區超唔掂。可能要廿年後就會幾好
我去其他區都冇氣管敏感 一去個度就狂咳,足以證明真係空氣質素差

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2020-4-6 02:33 PM 發表

我今日由將軍澳去個邊做野,一去到見到沿路好多泥頭車車來車往,沙塵滾滾,已經今日係落雨天,但都搞到我氣管敏感發作,狂乾咳,真係頂唔順,之後出番將軍澳個頭先好小小
同埋該區起樓起到插針咁,見九龍建業又有盤係個度起緊,不過泥頭車工程車數量比我想像中多,真係唔適合個個人居住... ...
搭mtr咪乜都睇唔到囉。。

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2020-4-6 02:33 PM 發表

同埋該區起樓起到插針咁,見九龍建業又有盤係個度起緊,不過泥頭車工程車數量比我想像中多,真係唔適合個個人居住... ...
唸住大手入番幾間, 但去到之后發現係一條村

回覆 引用 TOP

康城係政府同港鐵大力發展緊嘅地方當然沙塵滾滾

唔發展又嫌棄地方差
發展完果啲尖沙咀中環又嫌貴😂😂

依家大力發展又嫌沙塵滾滾空氣差🤣

太難服侍

未來發展好變第二個尖沙咀,又嫌貴又唔抵😂👍

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2020-4-6 03:23 PM 發表

我去其他區都冇氣管敏感 一去個度就狂咳,足以證明真係空氣質素差
米米都有此情況
仲好濕, 一陣臭味吹埋尼

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-4-6 03:27 PM 發表

發現去中環要轉4次

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-4-6 03:40 PM 發表

米米都有此情況
仲好濕, 一陣臭味吹埋尼
啟德屋村米你好🤣
兩萬蚊尺比人呃左去買屋村之城啟德,揮手區

日日要洗車

回覆 引用 TOP

引用:

主要係得一條環保大道接將軍澳隧道公路,經過康城和工業邨才到達堆填區。

唯有寄望日後跨海大橋和藍將隧道起分流作用。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-4-6 03:27 PM 發表

要買就唔好揀首都、領都、緻藍天、晉海向環保大道個邊,有馬路噪音加大塵

引用:

樓主聞到喎

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2020-4-6 03:23 PM 發表

你中左

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]