• 瀏覽: 66,874
  • 回覆: 388
  • 追帖: 1
1. 我買咗地鐵上蓋三房新盤,問我首期使唔使100萬

2. 見我廁所有裝修,以為我單位係二手

3. 先經部lift 上屋苑平台時,話棟樓得5樓高

4. 上到屋苑平台,佢靜左一靜

5. 建議我安裝鐵閘

6. 教我裝修,話介紹師傅俾我,話一定要全屋訂造入牆櫃同地台,話咁樣先有設計,空間先見使。

但係我一人住900呎

6. 唔識開我屋企d露台門窗,冇問過我又要夾硬開,冇黎禮貌,好彩比我stop左

7. 雪櫃洗衣機發展商收左入櫃,佢以為我冇雪櫃洗衣機,話我上手業主係無飯夫妻😂😂😂😂😂

朋友30歲,銀行文員,黐父母住40年樓齡居屋。

熱賣及精選
引用:
原帖由 9uphero 於 2020-4-5 05:59 PM 發表

2. 見我廁所有裝修,話我單位係二手

3. 先經部lift 上屋苑平台時,問我棟樓點解得5樓高

4. 建議我安裝鐵閘 ...
佢做什麼工作?

引用:
原帖由 VTCIVE 於 2020-4-5 06:00 PM 發表

佢做什麼工作?
銀行文員

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9uphero 於 2020-4-5 05:59 PM 發表

2. 見我廁所有裝修,話我單位係二手

3. 先經部lift 上屋苑平台時,問我棟樓點解得5樓高

4. 建議我安裝鐵閘 ...
呢d 唔係個別, 好多更高層次天材

重有堆龍咁威師奶, 更出位都講得出

你朋友住喺火星?

做盛行。咁易買樓?

引用:
原帖由 純情的結他 於 2020-4-5 07:05 PM 發表

做盛行。咁易買樓?
9uphero

引用:
原帖由 我要真普選 於 2020-4-5 07:13 PM 發表

9uphero
隨口up冇風濕。

回覆 引用 TOP

「建議我安裝鐵閘」🤣

引用:
原帖由 純情的結他 於 2020-4-5 07:05 PM 發表

做盛行。咁易買樓?
辛苦工,
用血汗賺,用毅力儲

一年工作360日,每日12小時
30歲個樣似40歲,未去過旅行

咁樣算唔算容易?

引用:
原帖由 whynotudie 於 2020-4-5 06:16 PM 發表

呢d 唔係個別, 好多更高層次天材

重有堆龍咁威師奶, 更出位都講得出
冇錯,有同樣經歷就知我講啲嘢

引用:

3. 先經部lift 上屋苑平台時,笑我棟樓得5樓高

5. 建議我安裝鐵閘

6. 教我裝修,話一定要全屋訂造入牆櫃同地台,咁樣嘅空間先見使。我心諗「我一人住900呎,點同你同屋企人四人住400呎」

6. 唔識開我屋企d露台門窗,冇問過我又要夾硬開,冇黎禮貌,好彩 ...
無辦法,貧窮限制咗你朋友嘅想象力,同眼界。

引用:
原帖由 jy998 於 2020-4-5 06:19 PM 發表

你朋友住喺火星?
你見得人小, 好多外太空生命
好多都係et 咁, 加左張人皮, 但唔識講人話

引用:

5. 建議我安裝鐵閘

6. 教我裝修,話一定要全屋訂造入牆櫃同地台,咁樣嘅空間先見使。我心諗「我一人住900呎,點同你同屋企人四人住400呎」

6. 唔識開我屋企d露台門窗,冇問過我又要夾硬開,冇黎禮貌,好彩 ...
30歲都叫你裝鐵閘?
通常年紀大先會咁諗

引用:

5. 建議我安裝鐵閘

6. 教我裝修,話介紹師傅俾我,話一定要全屋訂造入牆櫃同地台,咁樣嘅空間先見使。

但係我一人住900呎

6. 唔識開我屋企d露台門窗,冇問過我又要夾硬開,冇黎禮貌,好彩比我stop左
...
天真無邪啫
這些是朋友,講真話

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]