• 瀏覽: 2,396
  • 回覆: 44
先睇兩單新聞,就明白聯儲狂印銀紙不單揼水給美國大小企,更將美元以換債卷形式揼去全世界
香港如果大力出債卷,會唔會更大力度向聯儲換美元
到時水到渠成更多資金湧港,重演09年QE資金掃起香港樓市。

唔好忘記,大陸也在狂印銀紙,全世界都印緊
總會有後果...

【交換美元】金管局擬與美聯儲達成回購協議 向港銀提供流動性 (17:09)
https://m.mingpao.com/fin/instantf2.php?node=1585905327761&issue=20200403

林健鋒認為政府可考慮發債及暫停強積金供款半年
2020年04月05日 (01:25 下午)
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/6221513-%E6%9E%97%E5%81%A5%E9%8B%92%E8%AA%8D%E7%82%BA%E6%94%BF%E5%BA%9C%E5%8F%AF%E8%80%83%E6%85%AE%E7%99%BC%E5%82%B5%E5%8F%8A%E6%9A%AB%E5%81%9C%E5%BC%B7%E7%A9%8D%E9%87%91%E4%BE%9B%E6%AC%BE%E5%8D%8A%E5%B9%B4

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
印完唔代表要流入香港樓市喎。依家係講緊全球經濟衰退,要救都係救企業先啦。

引用:
原帖由 Emma1234 於 2020-4-5 14:47 發表

印完唔代表要流入香港樓市喎。依家係講緊全球經濟衰退,要救都係救企業先啦。
江湖虫子屈指一算,地球滅亡樓一樣只會升😆

引用:
原帖由 Emma1234 於 2020-4-5 02:47 PM 發表

睇吓上邊新聞先講嘢,依家金管局主動引入聯儲美金

四大垃圾盤:
青衣翠怡,舊樓播毒危機
美孚,老人區死氣沉沉
屯門樓,社區環境差,教壞小朋友
四小龍,逼過監獄。

回覆 引用 TOP

有錢华人,中國人,如果要為家人打算,計劃未來,在那裡居住最好?中國?外國?香港?心知肚明!香港樓價?白痴都知啦!

引用:
原帖由 kk2964 於 2020-4-5 03:04 PM 發表

有錢华人,中國人,如果要為家人打算,計劃未來,在那裡居住最好?中國?外國?香港?心知肚明!香港樓價?白痴都知啦!
住油塘先變白癡,其他唔會

回覆 引用 TOP

嗰頭要流動性,哩頭就入樓市?樓市有幾流動呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LuckyManManMan 於 2020-4-5 02:52 PM 發表

江湖虫子屈指一算,地球滅亡樓一樣只會升😆
當然

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小
有人繼續坐以袋幣

有人精明入市

睇樓量完全係大牛市😂

引用:
原帖由 虎榮 於 2020-4-5 16:57 發表

當然
江湖虫子on9無極限

引用:
原帖由 壯陽清涼的菠菜 於 2020-4-5 05:05 PM 發表

有人繼續坐以袋幣

有人精明入市

睇樓量完全係大牛市😂
冇錯,大牛市

四大垃圾盤:
青衣翠怡,舊樓播毒危機
美孚,老人區死氣沉沉
四小龍,逼過監獄。

回覆 引用 TOP

等待九揚歸一👏

回覆 引用 TOP

夠啦,唔好再激淡淡

引用:
原帖由 雨中忽然賤嘴 於 2020-4-5 06:19 PM 發表

夠啦,唔好再激淡淡
激死油塘淡

四大垃圾盤:
青衣翠怡,舊樓播毒危機
美孚,老人區死氣沉沉
四小龍,逼過監獄。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LuckyManManMan 於 2020-4-5 05:47 PM 發表

江湖虫子on9無極限
always

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]