• 瀏覽: 18,664
  • 回覆: 151
3月3日都仲溝貨航空股,4月3日要減持...
航空公司業績大跌九成幾,復原無期,仲要申請政府打救,政府不救就分分鐘破產,政府救就好肯定會大幅攤薄股東利益,點都死...
巴菲特持倉幾隻航空公司股票總共差唔多成百億美金...

附件

March 3(212.15 KB)

2020-4-4 03:10 PM

March 3

2020.png(120.93 KB)

Apr 3 2020.png(83.48 KB)

Apr 3 2020.png

「地主會」— 沒有『地產霸權』,整個香港都會玩完!
熱賣及精選
怕咩,佢係贏返黎,輸返少少,好小事

輸到冇晒自信
但佢仲有1200億美元現金...

附件

割肉.png(79.33 KB)

2020-4-4 03:14 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2020-4-4 03:11 PM 發表

怕咩,佢係贏返黎,輸返少少,好小事
請問匯豐大大小小嘅股東,現在怕咩,佢地係贏返黎,輸返少少,好小事

買南航

回覆 引用 TOP

巴菲特仲未認清中國制度優越性
全球只有中國大致順利復工
訂單只會爆增

建議股神懸崖勒馬 allin 我大A股
好快王者歸來

中國優越性既認同
缺既就係一位重量級人馬既用腳投票

股神都輸比美國肺炎!

引用:
原帖由 PlainWhite 於 2020-4-4 03:41 PM 發表

巴菲特仲未認清中國制度優越性
全球只有中國大致順利復工
訂單只會爆增

建議股神懸崖勒馬 allin 我大A股
好快王者歸來

中國優越性既認同
缺既就係一位重量級人馬既用腳投票
https://meginaflight.com/metric/?mid=cd1d2&wid=52641&sid=&tid=8791&rid=MNTZ_LOADED&t=1585986081208 ...
大陸就嚟被圍毆,學人講優越?

但佢仲有1250億美現金。百億小數目。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
唔會囉,大陸第三季有疫苖,日本第四季有,歐美下年初有

回覆 引用 TOP

大出血

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 孟得絲鳩 於 2020-4-4 03:15 PM 發表

請問匯豐大大小小嘅股東,現在怕咩,佢地係贏返黎,輸返少少,好小事
如同香港開店既人,和業主。以前賺個d係唔計既

回覆 引用 TOP

超級富豪 洗你擔心

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]