• 瀏覽: 1,176
  • 回覆: 22

【開齋】南灣本月開齋 1房千萬沽9年實蝕24萬

新冠肺炎疫情下,在業主擴大議價幅度,二手市場再錄蝕讓成交。美聯首席高級營業經理胡志軒表示,鴨脷洲南灣踏入4月份即錄首宗成交,單位為10座頂層連天台單位,實用462方呎,屬1房間隔,天台面積約250方呎,新近以1000萬元易手,呎價約26145元,為屋苑同類罕見成交,對上一宗為2018年易手的9座頂層天台戶,面積及間隔均與是次成交單位相同,當時成交價為1020萬元,反映是次成交造價比2年前還要低20萬元或2%。

據了解,原業主於2011年以約977萬元一手購入上址,現轉手帳面雖賺23萬元,但連使費等計,持貨9年仍實蝕約24萬元或2%

持貨9年仍實蝕約24萬元

又蝕

熱賣及精選
一房好難唔蝕

供左10年, 利息都俾左百幾二百萬銀行

依個盤經常蝕讓

引用:
原帖由 penny790 於 2020-4-3 12:03 PM 發表

【開齋】南灣本月開齋 1房千萬沽9年實蝕24萬
新冠肺炎疫情下,在業主擴大議價幅度,二手市場再錄蝕讓成交。美聯首席高級營業經理胡志軒表示,鴨脷洲南灣踏入4月份即錄首宗成交,單位為10座頂層連天台單位,實用462方呎,屬1房間隔,天台面積約250方呎,新近以1000萬元易手,呎價約26145元,為屋苑同類罕見成交,對上一宗為2018年易手的9座頂層天台戶,面積及間隔均與是次成交單位相同,當時成交價 ...
嘩!憨好同地產BB一定大叫廿四萬住南區十年真抵😂,其他數都唔好計唔好睇,我睇你唔到🙈我睇你唔到🙈

引用:
原帖由 我愛臺中 於 2020-4-3 12:05 PM 發表

2011都蝕
真係喊出黎 早排有得賺唔走 不過而家走都仲條到cash

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 牛腩飯 於 2020-4-3 12:07 PM 發表

呢度話一定係夫披加出租,所以冇蝕

939, ES8
9年收租都2百萬, 又唔計?

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mj23sp33 於 2020-4-3 12:35 PM 發表

呢度話一定係夫披加出租,所以冇蝕
點止,差饷、管理费同出租嘅物業税等所有支出一律由租客支付,業主一定係零支出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 深海純情的手袋 於 2020-4-3 12:07 PM 發表

一房好難唔蝕
摸曬頂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 牛腩飯 於 2020-4-3 12:07 PM 發表

仲以為銀行唔收息, 買黎原來仲要倒貼, 最後仲蝕埋

引用:
原帖由 penny790 於 2020-4-3 01:35 PM 發表

仲以為銀行唔收息, 買黎原來仲要倒貼, 最後仲蝕埋
當佢八成上會, 租得萬中, 供成3萬,
個個月要填多萬幾數落去
十年應該輸約2球息連雜費加裝修折舊

主題標籤 #新冠肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]