• 瀏覽: 4,485
  • 回覆: 58
  • 追帖: 2

二手續冧:黃大仙鑽嶺再錄蝕讓 5年帳輸3萬

二手交投淡靜,黃大仙鑽嶺再錄得蝕讓成交。世紀21富山劉倩彤表示,該盤中層D室一房戶,單位實用面積211方呎,一房一廳間隔,原先叫價430萬港元,減價15萬元或3.5%,最終以415萬元成交,呎價19,668元。

據了解,原業主於2015年購入上址,當時作價418萬元,持貨5年至今轉售,帳面貶值3萬元或約1%。

二手交投淡靜坐咗5年無得升 倒輸3萬

熱賣及精選
5年前溢價接貨都要輸, 今時今日仲要高溢價接貨真係要諗清楚

引用:
原帖由 penny790 於 2020-4-2 05:45 PM 發表

二手交投淡靜,黃大仙鑽嶺再錄得蝕讓成交。世紀21富山劉倩彤表示,該盤中層D室一房戶,單位實用面積211方呎,一房一廳間隔,原先叫價430萬港元,減價15萬元或3.5%,最終以415萬元成交,呎價19,668元。

據了解,原業主於2015年購入上址,當時作價418萬元,持貨5年至今轉售,帳面貶值3萬元或約1%。

二手交投淡靜坐咗5年無得升 倒 ...
硬好:「賺咗住!」抵吖

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2020-4-2 05:51 PM 發表

黄大仙都要19000文尺

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 貓腩 於 2020-4-2 05:56 PM 發表

黄大仙都要19000文尺
樓市go go go !!!!

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2020-4-2 05:57 PM 發表

樓市go go go !!!!
係20000先岩

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 貓腩 於 2020-4-2 05:58 PM 發表

係20000先岩
乜都好。等硬好解釋。。。
1)賺咗租
2)賺咗住
3)兇宅
4)近親轉讓

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2020-4-2 06:02 PM 發表

乜都好。等硬好解釋。。。
1)賺咗租
2)賺咗住
3)兇宅
4)近親轉讓
硬好一定不解释

出最高境界,個別例子

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-4-2 05:58 PM 發表

係20000先岩
黃大仙20000 已經好高。何解要蝕?

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2020-4-2 05:51 PM 發表

當年賣時..香討眾生都叫佢做"血鑽"
則西..發展商西..位置西..
行去黃大仙或鑽石山站都要15分鐘..冇車駁腳
係2015年買都要輸..真係要寫個服字...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新加西亞 於 2020-4-2 05:48 PM 發表

5年前溢價接貨都要輸, 今時今日仲要高溢價接貨真係要諗清楚
又俾人水咗衝入去接

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-4-2 06:04 PM 發表

硬好一定不解释

出最高境界,個別例子
錯, 係大陸客唔計

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
供樓仲要俾息嫁,點會輸3萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-4-2 06:38 PM 發表

黃大仙20000 已經好高。何解要蝕?
發展商要食盡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 penny790 於 2020-4-2 17:45 發表

二手交投淡靜坐咗5年無得升 倒 ...
咁黑仔啊?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]