• 瀏覽: 12,187
  • 回覆: 108
  • 追帖: 1
佢係咪做左好多淡倉。。。點解要干涉金融自由貿易市場。。。佢咁做到底有咩居心

鄉土股神
熱賣及精選
英國佬假民主假法治 除完凈都可以取消⋯⋯⋯

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-4-1 10:24 PM 發表

英國佬假民主假法治 除完凈都可以取消⋯⋯⋯
唔派息好似係歐央行提出先。。。英國唔係脫左歐咩。。。點解仲聽個法國佬膠up

鄉土股神
引用:
原帖由 番鼠bb 於 2020-4-1 10:27 PM 發表

唔派息好似係歐央行提出先。。。英國唔係脫左歐咩。。。點解仲聽個法國佬膠up
都係中銀信得過 加派息,好彩分開兩間買

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-4-1 10:29 PM 發表

都係中銀信得過 加派息,好彩分開兩間買
共產黨比資本市場更文明

鄉土股神
即係話比你聽好大鑊!有貨好走!股災乜都有可能發生!

我諗跟本係滙豐同其他銀行唔想派,搵央行過橋,

引用:
原帖由 anson6228 於 2020-4-1 10:33 PM 發表

我諗跟本係滙豐同其他銀行唔想派,搵央行過橋,
可能新主席覺得股價太高!而家40唔合理!

唔俾平保賺息

歐洲有債到期..........

閑腦才一偏
事通富貴旺
時湯灌滿腸
蟹詩爆咀笑

回覆 引用 TOP

嗯… 雖然我無買黃金獅子,但係見到今日成個金融板都屌曬鬼咁…… 睇黎應該真係好大鑊下

引用:
原帖由 cpy_728 於 2020-4-1 10:38 PM 發表

嗯… 雖然我無買黃金獅子,但係見到今日成個金融板都屌曬鬼咁…… 睇黎應該真係好大鑊下
梗大鑊喇。。。恒指公司因應滙控取消派息調整相關回報指數

2020-04-01 HKT 21:32

恒生指數公司發出通知,由於滙控取消派發去年度第4次股息每股21美仙,恒指公司對恒生指數系列內多隻指數的總回報及淨回報指數,作出相應負面調整,其中包括恒生指數同恒生綜合指數。

有關轉變將於下周一起生效。

鄉土股神
引用:
原帖由 番鼠bb 於 2020-4-1 10:41 PM 發表

梗大鑊喇。。。恒指公司因應滙控取消派息調整相關回報指數

2020-04-01 HKT 21:32

恒生指數公司發出通知,由於滙控取消派發去年度第4次股息每股21美仙,恒指公司對恒生指數系列內多隻指數的總回報及淨回報指數,作出相應負面調整,其中包括恒生指數同恒生綜合指數。

有關轉變將於下周一起生效。 ...
今日守唔住40蚊,應該低處未算低。
之前有前輩叫我唔好入5號仔。

預期壞賬好厲害!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

其實係比意見, 冇硬性規定

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]