• 瀏覽: 10,565
  • 回覆: 110
  • 追帖: 2

熱賣及精選
今年無息收!又話回報高嘅

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-4-1 09:50 發表

今年無息收!又話回報高嘅
好多人話8厘😂😂,湯博士話d讀者多謝佢教賣樓買匯豊收息抵租。

今早曾跌破40, 情何以堪………

回覆 引用 TOP

小心講野,呢度好多股神.

買樓穩陣

引用:
原帖由 iamnotfree 於 2020-4-1 09:56 AM 發表

小心講野,呢度好多股神.
依家真心想聽呢版啲股神有咩「吹」呢。

不過其中一個早排大叫話買匯豐收息好過買樓收租果件,依家好似消失咗。

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2020-4-1 10:01 AM 發表

依家真心想聽呢版啲股神有咩「吹」呢。

不過其中一個早排大叫話買匯豐收息好過買樓收租果件,依家好似消失咗。
歷年香討好多呢類人
最後消失左

股票呃9人😤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-4-1 10:03 AM 發表

歷年香討好多呢類人
最後消失左
唔知今日啲淡友會用咩理由叫人賣自住樓買股票收息呢

回覆 引用 TOP

我都有幾千股

都係買樓好

回覆 引用 TOP

又話股息cover到租,唔知今年點交租呢?

又話樓價跌兩成三成先買,依家樓未跌夠,股票就跌好多咯

回覆 引用 TOP

以前未買樓去買股票就係買獅子銀行..什麼聖誕鐘買匯豐.佢真係可以財息兼收.泊錢一流
不過海潚之後..幾年就要陪錢..幾年又要接埋高危業務,眼見只係靠亞洲業務回購利息去支持股價就死得啦.
幾年前再賣股買樓.佢個股價就只係越跌越低,再無人記得聖誕鐘買匯豐只係講佢收息好過收租. 講穿咪羊毛出自羊身上.

感情上依家都仲有少少5號仔,無啦啦無左2皮野我都肉赤.不過之前以股換樓都有賺,由得佢..

引用:
原帖由 2015加25 於 2020-4-1 10:20 AM 發表

以前未買樓去買股票就係買獅子銀行..什麼聖誕鐘買匯豐.佢真係可以財息兼收.泊錢一流
不過海潚之後..幾年就要陪錢..幾年又要接埋高危業務,眼見只係靠亞洲業務回購利息去支持股價就死得啦.
幾年前再賣股買樓.佢個股價就只係越跌越低,再無人記得聖誕鐘買匯豐只係講佢收息好過收租. 講穿咪羊毛出自羊身上.

感情上依家都仲有少少5號仔,無啦啦無左2皮野我都肉赤.不過之前以股換樓都有賺,由得佢.. ...

引用:
原帖由 BMWM4C 於 2020-4-1 10:22 AM 發表

出晒D滙豐去比買樓

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]