• 瀏覽: 9,817
  • 回覆: 148
  • 追帖: 4
建築期付款安全好多

https://hk.finance.appledaily.com/finance/20200328/NA66OGOYP5ACNHM56KZZPM5N7E/

新盤撻定未停,內房萬科(香港)旗下屯門掃管笏新盤上源,一伙2房戶撻定,買家損失65萬元離場。

一手成交紀冊顯示,上源6B座12樓G室,實用面積573方呎,2房間隔,2018年10月以652.4萬元售出,呎價11,386元。買家選用120天付款,於簽臨約及其後2個月共付樓價10%,餘額須在4個月內付清,惟交易最新昨日(27日)終止,買家料至少損失樓價10%即65.24萬元離場。

同區另一內房商新盤,恒大(3333)珺瓏灣兩期,本月亦連錄3宗撻定,發展商沒收逾60萬元。

熱賣及精選
已經玩完

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-3-28 08:20 PM 發表

建築期付款安全好多

來自https://hk.finance.appledaily.com/finance/20200328/NA66OGOYP5ACNHM56KZZPM5N7E/

新盤撻定未停,內房萬科(香港)旗下屯門掃管笏新盤上源,一伙2房戶撻定,買家損失65萬元離場。

一手成交紀冊顯示,上源6B座12樓G室,實用面積573方呎,2房間隔,2018年10月以652.4萬元售出,呎價11 ...
@cleverppl 好在用建築期付款,唔對路可以跳船

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-3-28 08:21 PM 發表

已經玩完
何解?

仲唔撻,想坐足十年?

睇下星堤,napa 

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-3-28 08:22 PM 發表

何解?
兩年前叫人走貨,無人信。以為樓市不會跌有須求咁樣,E+一樣有須求點解不買 呀?富貴榮華在天

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-3-28 08:25 PM 發表

兩年前叫人走貨,無人信。以為樓市不會跌有須求咁樣,E+一樣有須求點解不買 呀?富貴榮華在天
我都差少少買珺瓏灣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-3-28 08:25 PM 發表

開始爆煲啦,呢幾年上個D仲唔走隨時跌到負資產
9按真係幫左D無實力用建期既人出貨,陰陰跌

引用:
原帖由 hesheit111 於 2020-3-28 08:28 PM 發表

開始爆煲啦,呢幾年上個D仲唔走隨時跌到負資產
9按真係幫左D無實力用建期既人出貨,陰陰跌
呢個青山公路三角地帶,寸草不生⋯⋯97後是災區中的災區,不堪回想....

之前有提醒班友是地獄無人相信

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-3-28 08:32 PM 發表

之前有提醒班友是地獄無人相信
之前仲有人買左掃管笏妄想出租....有人幫手供樓咁話
只好笑而不語..

買樓又唔做下功課

引用:
原帖由 hesheit111 於 2020-3-28 08:36 PM 發表

之前仲有人買左掃管笏妄想出租....有人幫手供樓咁話
只好笑而不語..

買樓又唔做下功課
講你知啦,97 年頭買入黃金守十幾年才賣出!點解?因為你平有人平過你,你再平根本就無人買無市場!租啦⋯⋯衰客多!完約收樓收到CID 屯門警局!呢區出入到今日也是一撚樣⋯⋯系嗎?退休OK

所以賺最少最激氣的投資!

回覆 引用 TOP

恒大掃管芴這個盤,開盤時已經是低價推的了,這個盤都要撻……

其他區資產98年中已經清八成貨以6-1x 倍計,否則一定不會叫你,哋走貨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西部肉肉鞋抽 於 2020-3-28 08:44 PM 發表

恒大掃管芴這個盤,開盤時已經是低價推的了,這個盤都要撻……
睇吓個山頭寸草不生就知道幾好風水

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]