• 瀏覽: 14,355
  • 回覆: 206
  • 追帖: 3
08年大放水,係直接放畀銀行,買入垃圾債卷,銀行收到錢後,再轉貸款入民間掃起樓價
今次聯儲費時煩,唔經銀行放,因為銀行怕經濟差唔貸,索性直接自己買企業債,放水給民間,仲要無限量
聯儲不停吞食民間公司爛賑,然後印銀紙幫各大小企業洗債
上次08放水,效應09才顯現
今次直接無限量放水入民間,個樓價仲唔狂升?

不過聯儲越食越多垃圾債,唔知幾時會嘔突。

三大不能買的盤:油塘、屯門樓 四小龍
1.油塘樓,水泥灰敝日
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠
熱賣及精選
引用:
原帖由 等買超平銅平鋪 於 2020-3-28 01:30 PM 發表

大少企業掃起樓價。你現在去問問酒吧食店老闆。下個月有無錢交租。出人工都很成問題。
就係生意難做,有錢寧願買樓收租更稳定回報

1.油塘樓,水泥灰敝日
少俠

用返呢個ac咪幾好!
小女子我真係頂唔順
樓市gogogo!

仲有個大陸廠用高(返費)請外省大媽民工而令樓市上升個帖我地仲討唔討論架?

美國欠債問題真係除咗打仗無其他方法

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-3-28 02:14 PM 發表

美國欠債問題真係除咗打仗無其他方法
打咩仗呀,士兵都病晒

1.油塘樓,水泥灰敝日
引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-3-28 01:58 PM 發表

少俠

用返呢個ac咪幾好!
小女子我真係頂唔順
樓市gogogo!

仲有個大陸廠用高(返費)請外省大媽民工而令樓市上升個帖我地仲討唔討論架? ...
你冇料到就唔好浪費我時間

1.油塘樓,水泥灰敝日
引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-3-28 02:31 PM 發表

打咩仗呀,士兵都病晒
打仗不系一定要用炮火的

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-3-28 02:32 PM 發表

打仗不系一定要用炮火的
用口水呀,吐,用病菌浸屎佢

1.油塘樓,水泥灰敝日
引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-3-28 02:34 PM 發表

用口水呀,吐,用病菌浸屎佢
任何方式只要不還

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-3-28 02:35 PM 發表

任何方式只要不還
其實係家美國更加要同中國合作,來緊會取消關稅

1.油塘樓,水泥灰敝日
美國佬印錢買港樓

引用:
原帖由 csbs5c26 於 2020-3-28 02:37 PM 發表

美國佬印錢買港樓
水向東流,今日港匯已見7.49

1.油塘樓,水泥灰敝日
引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-3-28 02:36 PM 發表

其實係家美國更加要同中國合作,來緊會取消關稅
最重要系要中國人聽話衰過八國聯軍

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-3-28 02:38 PM 發表

最重要系要中國人聽話衰過八國聯軍
你眼光太淺,中國人依家係世界希望

1.油塘樓,水泥灰敝日
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]