• 瀏覽: 4,305
  • 回覆: 61
  • 追帖: 3
有冇人留意到今次ccl新界東已經超越左港島?
應係將軍澳嘅功勞⋯

雖然政府話將軍澳、康城會打造成第二個尖沙咀,而且政府大樓又準備搬哂入去。
但估唔到咁快超越港島...

未來大家話買樓要買近市中心,
可能到時就係指越近將軍澳越好,特別係少數全私樓地段嘅中產區康城。

可能隨時代變遷,港島區嘅老化被年輕人淘汰左。
我都老喇,我仲係好留戀港島。
雖然將軍澳我有幾間物業,但我大部分時間都係住港島,始終我呢個年代嘅老人都係鍾意港島區。。始終適應唔到新時代

熱賣及精選
將軍澳太多炒家貨,跌一定有份

所以呢區啲人有留意我都知我最常唱好將軍澳康城,
因為我將軍澳、康城啲樓係用黎投資,潛力太大。

我港島啲樓唔會賣,只會住,因為我太留戀港島,最留戀係山頂,最有回憶~

引用:
原帖由 esh45 於 2020-3-28 12:01 AM 發表

將軍澳太多炒家貨,跌一定有份
就係有需求有潛力先多炒家
我就係其中一個

嘩  將軍澳好勁 又好住,真開心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-3-27 11:59 PM 發表

應係將軍澳嘅功勞⋯

雖然政府話將軍澳、康城會打造成第二個尖沙咀,而且政府大樓又準備搬哂入去。

可能到時就係指越近將軍澳越好,特別係少數全私樓地段嘅中產區康城。

雖然將軍澳我有幾間物業,但我大部分時間都係住港島,始終 ...
中原地產都係放將軍澳在九龍區的,CCL係中原地產出的

寧願將軍澳都唔住荃灣
利伸:住九龍

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-3-27 11:59 PM 發表

應係將軍澳嘅功勞⋯

雖然將軍澳我有幾間物業,但我大部分時間都係住港島,始終 ...
將軍澳係屬九龍區的

引用:
原帖由 ewwh0514 於 2020-3-28 12:17 AM 發表

你識唔識架,係人都知將軍澳係新界東啦

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2020-3-28 12:21 AM 發表

你識唔識架,係人都知將軍澳係新界東啦

你睇吓先講啦

引用:
原帖由 ewwh0514 於 2020-3-28 12:17 AM 發表

No
ccl計數將軍澳係新界東
數據有寫

引用:
原帖由 雨中忽然賤嘴 於 2020-3-28 12:19 AM 發表

寧願將軍澳都唔住荃灣
利伸:住九龍
其實係人都知架啦,等於劏房同私樓比較一樣,咁大分別

引用:
原帖由 ewwh0514 於 2020-3-28 12:22 AM 發表

你睇吓先講啦
咁ccl又係咩呀?

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-3-28 12:22 AM 發表

No
ccl計數將軍澳係新界東
數據有寫
新界東係呢D

引用:
原帖由 ewwh0514 於 2020-3-28 12:22 AM 發表

你睇吓先講啦
App係For坊間講法,方便大家
但正式統計一定係用返法律正式上嘅講法
冇可能用返坊間

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]