• 瀏覽: 13,863
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 FT1437 於 2020-3-27 10:01 AM 發表

857呎叫大單位
冇1000呎三房都住吾到人

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-3-27 10:00 AM 發表

係香港地話之你讀到MBA,如果你冇能力買樓,溝女都係一樣難過登天
MBA不算甚麼,吾代表可以做到超市高層
做到又吾代表可以買樓

回覆 引用 TOP

佢主要因為08年一早上左扮奧運嘅凱帆傘,有舊$現在可以換雲匯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2020-3-27 10:23 AM 發表

班甴曱仲以為英國佬會當佢哋係子民,去到當地就知自己係鬼佬心目中,賤過地底泥。
係呀,除非你有一舊$去到吾洗做,否則只是cheap佬cheap婆一名
過隠居生活,嘆世界,但出街買野都要預左被歧視,E病就最好番香港過邊E生好主觀又寸

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2020-3-27 10:23 AM 發表

班甴曱仲以為英國佬會當佢哋係子民,去到當地就知自己係鬼佬心目中,賤過地底泥。
沙士事件后,亞裔會進一步被歧視
佢地吾會分中港台日韓印印泰泰,全部統稱亞裔

回覆 引用 TOP

香港吾係吾好,但在高速退步中,以前嘅香港是最好的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 灣仔上班人 於 2020-3-27 10:30 AM 發表

血濺二手樓 日日錄蝕讓
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E8%A1%80%E6%BF%BA%E4%BA%8C%E6%89%8B%E6%A8%93-%E6%97%A5%E6%97%A5%E9%8C%84%E8%9D%95%E8%AE%93-214500938.html
地球上冇一度可以樓價長期高水,自由買賣外國又呢樣果樣稅,賣左可以去世界任何地方做大王
雖然只是一舊好貴嘅垃圾

回覆 引用 TOP

MBA好巴閉咩

樓主講左係1600萬857呎啊,要@18.5k

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-3-27 09:52 AM 發表

樓主可能係11000 上車果批
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28046999&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nhfnhe 於 2020-3-27 10:41 AM 發表

嘉熙16000, 但雲匯有回贈

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28955292&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-3-27 08:58 AM 發表

移民唔一定好, 08年入市, 如果冇移民冇賣樓, 以佢實力今日相信己1開3,4,

做錯一個決定, 條路行遠左好多, 同港樓作對, 即係同自己條命作對

謙稱是普通打工仔,實際擁有MBA學歷並於跨國超市工作的陳生2011年因工作關係而賣樓移民,當時持有的大角嘴奧運站兩房單位以575萬元沽出,該單位今日市值831萬至864萬元,升幅近5成。世事難料,兜兜轉轉又因工作關係,兩年前回流香港,坦 ...
唔想講地產住,反而想講下毒果,一份只懂反中反港而朝拜外國嘅毒物,居然會出現以下對話,唔通真係良心發現

「2011年打算移民,當時想試吓去外國生活。去咗瑞士,兜兜轉轉去過幾個地方,都住咗一年半載,包括澳洲、瑞士、英國、埃及,最後我覺得香港真係一個好好嘅地方,可能今時你會覺得,香港係咪好似不如以前,但我仍然覺得香港比其他地方好好,我哋更加要珍惜呢個地方,呢個地方得來不易,唔會有第二個。」

Sentosa Palawan beach
引用:
原帖由 最緊要有女2 於 2020-3-27 10:40 AM 發表

MBA好巴閉咩
甚麼MBA丶住邊丶做乜,全部冇意義。重點系一件人60OUT有多少淨資產去分卡屎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nhfnhe 於 2020-3-27 10:41 AM 發表

18K白石角溢價喇
而且隔尼天父靚好多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]