• 瀏覽: 13,640
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
似昨文多D

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 FT1437 於 2020-3-27 10:01 AM 發表

857呎叫大單位
冇1000呎三房都住吾到人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-3-27 10:00 AM 發表

係香港地話之你讀到MBA,如果你冇能力買樓,溝女都係一樣難過登天
MBA不算甚麼,吾代表可以做到超市高層
做到又吾代表可以買樓

回覆 引用 TOP

佢主要因為08年一早上左扮奧運嘅凱帆傘,有舊$現在可以換雲匯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2020-3-27 10:23 AM 發表

班甴曱仲以為英國佬會當佢哋係子民,去到當地就知自己係鬼佬心目中,賤過地底泥。
係呀,除非你有一舊$去到吾洗做,否則只是cheap佬cheap婆一名
過隠居生活,嘆世界,但出街買野都要預左被歧視,E病就最好番香港過邊E生好主觀又寸

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2020-3-27 10:23 AM 發表

班甴曱仲以為英國佬會當佢哋係子民,去到當地就知自己係鬼佬心目中,賤過地底泥。
沙士事件后,亞裔會進一步被歧視
佢地吾會分中港台日韓印印泰泰,全部統稱亞裔

回覆 引用 TOP

香港吾係吾好,但在高速退步中,以前嘅香港是最好的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 灣仔上班人 於 2020-3-27 10:30 AM 發表

血濺二手樓 日日錄蝕讓
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E8%A1%80%E6%BF%BA%E4%BA%8C%E6%89%8B%E6%A8%93-%E6%97%A5%E6%97%A5%E9%8C%84%E8%9D%95%E8%AE%93-214500938.html
地球上冇一度可以樓價長期高水,自由買賣外國又呢樣果樣稅,賣左可以去世界任何地方做大王
雖然只是一舊好貴嘅垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有女2 於 2020-3-27 10:40 AM 發表

MBA好巴閉咩
甚麼MBA丶住邊丶做乜,全部冇意義。重點系一件人60OUT有多少淨資產去分卡屎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nhfnhe 於 2020-3-27 10:41 AM 發表

樓主講左係1600萬857呎啊,要@18.5k
18K白石角溢價喇
而且隔尼天父靚好多

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2020-3-27 10:43 AM 發表

唔想講地產住,反而想講下毒果,一份只懂反中反港而朝拜外國嘅毒物,居然會出現以下對話,唔通真係良心發現

「2011年打算移民,當時想試吓去外國生活。去咗瑞士,兜兜轉轉去過幾個地方,都住咗一年半載,包括澳洲、瑞士、英國、埃及,最後我覺得香港真係一個好好嘅地方,可能今時你會覺得,香港係咪好似不如以前,但我仍然覺得香港比其他地方好好,我哋更加要珍惜呢個地方,呢個地方得來不易,唔會 ...
因為近來外國有沙士,比香港更差,又吾人入院…所以咪乘機出廢文
所以自己要好心水清,學警方話判斷力要好高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站進擊的雞翼 於 2020-3-27 10:46 AM 發表

有MBA那主角有得揀。歐洲不少國家衞生環境、消費成本、歧視華人情況是差過香港。
人家有資格講。

但曱甴那有得揀,百無可以點,唱衰香港、破壞香港。現在上天給曱甴攬炒機會,嘆吓曱甴期望的結果。 ...
MBA在移民上沒有甚麼優勢,主要睇你做乜

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-3-27 10:46 AM 發表

白石角幾錢先至冇溢價?12000?
天父1600萬有一千呎,萬六蚊
新三盤只是上車格局

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站進擊的雞翼 於 2020-3-27 10:55 AM 發表

最少當溝通橋樑。
有些二世祖不理生產成本,花天酒地,結業後。外國採購會需要等等。
移民最少肯去做,最少兩文三語。

曱甴文宣暴徒真係無優勢。 ...
二世祖有$可以揮霍。普通人要靠資歷
同埋MBA英文程度都係低,三乜鬼文兩語

引用:
原帖由 33illumunati 於 2020-3-27 11:52 AM 發表

1600萬3房,9龍塘大把選擇,stupid
如果要新畢一畢峰要3000萬,貴一倍,只是為左九龍塘三粒字

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]