• 瀏覽: 13,646
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 indialettuce 於 2020-3-27 09:07 AM 發表

其實條根喺香港~就算移民都好~點都要留返一間樓做逃生門~ 真係想回流返嚟都容易好多~
落葉歸根是中華民族傳統思想

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-3-27 08:58 發表

移民唔一定好, 08年入市, 如果冇移民冇賣樓, 以佢實力今日相信己1開3,4,

做錯一個決定, 條路行遠左好多, 同港樓作對, 即係同自己條命作對

謙稱是普通打工仔,實際擁有MBA學歷並於跨國超市工作的陳生2011年因工作關係而賣樓移民,當時持有的大角嘴奧運站兩房單位以575萬元沽出,該單位今日市值831萬至864萬元,升幅近5成。世事難料,兜兜轉轉又因工作關係,兩年前回流香港,坦 ...
成日要攪炒嗰班黃屍係唔會明

兜兜轉轉去過幾個地方,都住咗一年半載,包括澳洲、瑞士、英國、埃及,最後我覺得香港真係一個好好嘅地方,可能今時你會覺得,香港係咪好似不如以前,但我仍然覺得香港比其他地方好好,我哋更加要珍惜呢個地方,呢個地方得來不易,唔會有第二個

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-3-27 08:58 AM 發表

移民唔一定好, 08年入市, 如果冇移民冇賣樓, 以佢實力今日相信己1開3,4,

做錯一個決定, 條路行遠左好多, 同港樓作對, 即係同自己條命作對

謙稱是普通打工仔,實際擁有MBA學歷並於跨國超市工作的陳生2011年因工作關係而賣樓移民,當時持有的大角嘴奧運站兩房單位以575萬元沽出,該單位今日市值831萬至864萬元,升幅近5成。世事難料,兜兜轉轉又因工作關係,兩年前回流香港,坦 ...
悽慘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-3-27 08:58 AM 發表

Quote過另一份有公信力嘅報紙喇,呢份有邊段新聞唔係老作架

回覆 引用 TOP

命也

回覆 引用 TOP

四十歲一條漢子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-3-27 10:00 AM 發表

係香港地話之你讀到MBA,如果你冇能力買樓,溝女都係一樣難過登天
好多淡淡唔鐘意你咁講

回覆 引用 TOP

識唔少人之前賣樓移民
而家想返黎都難

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

比華利山 上水天巒 ......吾怕LA

回覆 引用 TOP

移民前無留後路, 回流後萬事從新開始。

回覆 引用 TOP

引用:

毒果老作

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]