• 瀏覽: 13,584
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
唔好上返車呀,好危險㗎,千其唔好制

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-3-27 12:31 PM 發表

說咁多做乜?

一件人有冇卡屎得一個條件:60OUT有多小淨資產,話之你咩MBABBA英文native水平還是粗口麻甩丶小學畢業
香港樓垃圾丶地方細丶天氣差丶社會退步中,其余冇乜吾好(以中產以上計)
外國都一様好多問題,香港搵$外國退休還可,否則吾好攪咁多野
住邊吾代表D乜,畢一只是買三粒字,天父都吾考慮雲匯仲要18K
D報紙丶跌吉丶AA喜歡Up乜就乜,真的要判斷力

...
去到walmart 產品在手都要識分好唔先買。
去到睇盤落訂,都要知係咪市價。

一句放之四海,有錢最大其他都是廢。
如這概念話你有米,有沒有人信?

我不説出概念存在歪理,討論什麼。
個個指著鼻子掂、強、無敵,內𥚃空洞無物,呃自己為咩呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-3-27 08:58 AM 發表

移民唔一定好, 08年入市, 如果冇移民冇賣樓, 以佢實力今日相信己1開3,4,

做錯一個決定, 條路行遠左好多, 同港樓作對, 即係同自己條命作對

謙稱是普通打工仔,實際擁有MBA學歷並於跨國超市工作的陳生2011年因工作關係而賣樓移民,當時持有的大角嘴奧運站兩房單位以575萬元沽出,該單位今日市值831萬至864萬元,升幅近5成。世事難料,兜兜轉轉又因工作關係,兩年前回流香港,坦 ...
見得世面少
才知香港好

含住上返車,爽爽。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-3-27 01:04 PM 發表

見得世面少
才知香港好
香港有好有吾好囉,外國除左住其他各方面冇大分別或更差

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-3-27 08:58 AM 發表

移民唔一定好, 08年入市, 如果冇移民冇賣樓, 以佢實力今日相信己1開3,4,

做錯一個決定, 條路行遠左好多, 同港樓作對, 即係同自己條命作對

謙稱是普通打工仔,實際擁有MBA學歷並於跨國超市工作的陳生2011年因工作關係而賣樓移民,當時持有的大角嘴奧運站兩房單位以575萬元沽出,該單位今日市值831萬至864萬元,升幅近5成。世事難料,兜兜轉轉又因工作關係,兩年前回流香港,坦 ...
呢段文重部sell白石角🙈

回覆 引用 TOP

二等公民

回覆 引用 TOP

香港班富豪級有錢佬有幾多個移民去外國?最多咪喺海外買層樓得閒去住番個零月當渡假!如果外國真係咁好,呢班有錢佬仲唔急住移民去咩?d普通平民百姓冇可能叻過呢班有錢佬

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 33illumunati 於 2020-3-27 11:58 AM 發表

beacon當然係最正,咁又無得同中產樓講
9肚都賣緊$12000,點解唔巧累下
2018 同2019 年邊有咁平呀。果時度度新樓差唔多16-20k

引用:

老老實實,走左就唔好再返黎,滾!

以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海灣外圍的路人 於 2020-3-27 09:18 發表

Aa冇生意?又post 唱好😂
AA話龍市都要跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lego6828 於 2020-3-28 08:15 發表

2018 同2019 年邊有咁平呀。果時度度新樓差唔多16-20k
因為遲買越平
之前買家

回覆 引用 TOP

引用:

好多内地人也是。离开北京。把楼卖了去美国。现在回中国。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右