• 瀏覽: 13,645
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 bbsuperbb 於 2020-3-27 08:59 AM 發表

含住淚上返車
含淚坐艇就真

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 indialettuce 於 2020-3-27 09:07 AM 發表

其實條根喺香港~就算移民都好~點都要留返一間樓做逃生門~ 真係想回流返嚟都容易好多~
如果97走,03回來,又唔是同一回事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海灣外圍的路人 於 2020-3-27 09:18 AM 發表

Aa冇生意?又post 唱好😂
1600萬3房,9龍塘大把選擇,stupid

引用:
原帖由 33illumunati 於 2020-3-27 11:52 AM 發表

1600萬3房,9龍塘大把選擇,stupid
如果要新畢一畢峰要3000萬,貴一倍,只是為左九龍塘三粒字

回流要從新開始過。

回覆 引用 TOP

唔少人03,08 落錯車, 而家想上都上唔番, 呢班人最慘

下一批受害者就係2020年初賣左樓去租既人

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-3-27 11:54 AM 發表

如果要新畢一畢峰要3000萬,貴一倍,只是為左九龍塘三粒字
beacon當然係最正,咁又無得同中產樓講
9肚都賣緊$12000,點解唔巧累下

移民同買樓有甚麼關係?移民唔一定要賣樓。返港都冇一定要買樓。

回覆 引用 TOP

AA又創作感人勵志故事娛人娛己
辛苦曬

回覆 引用 TOP

人離鄉賤,一早已知。
從不嚮往他方,生於香港,香港才會令我有歸屬感。
暴徒傷害香港,令我心痛。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 33illumunati 於 2020-3-27 11:58 AM 發表

beacon當然係最正,咁又無得同中產樓講
9肚都賣緊$12000,點解唔巧累下
一樣係果D野,冇必要為地段比貴一倍

回覆 引用 TOP

一錯再再

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-3-27 11:36 AM 發表

二世祖有$可以揮霍。普通人要靠資歷
同埋MBA英文程度都係低,三乜鬼文兩語
報導寫著謙跨國超市工作。去吓旅行都知不會好多間Tesco Walmart 等等。中國人才生產資歷會少於謙嗎、老外又會看中其MBA咩。
謙如你概念有錢唔做啦。
謙十年前置業,如靠自己,老外基本看中其語言&人脈。

你只知有錢好,其他的什麼都看不到、不知道。
你可以寫少點,有錢最好可以了。
銅臭係好,不過可以有少少深度。

引用:
原帖由 油站進擊的雞翼 於 2020-3-27 12:25 PM 發表

報導寫著謙跨國超市工作。去吓旅行都知不會好多間Tesco Walmart 等等。中國人才生產資歷會少於謙嗎、老外又會看中其MBA咩。
謙如你概念有錢唔做啦。
謙十年前置業,如靠自己,老外基本看中其語言&人脈。

你只知有錢好,其他的什麼都看不到、不知道。
你可以寫少點,有錢最好可以了。
銅臭係好,不過可以有少少深度。 ...
說咁多做乜?

一件人有冇卡屎得一個條件:60OUT有多小淨資產,話之你咩MBABBA英文native水平還是粗口麻甩丶小學畢業
香港樓垃圾丶地方細丶天氣差丶社會退步中,其余冇乜吾好(以中產以上計)
外國都一様好多問題,香港搵$外國退休還可,否則吾好攪咁多野
住邊吾代表D乜,畢一只是買三粒字,天父都吾考慮雲匯仲要18K
D報紙丶跌吉丶AA喜歡Up乜就乜,真的要判斷力

白石角應該會變另一個比華利山,坐艇之選

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]