• 瀏覽: 13,639
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-3-27 10:44 AM 發表

18K白石角溢價喇
而且隔尼天父靚好多
白石角幾錢先至冇溢價?12000?

熱賣及精選
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-3-27 10:28 AM 發表

係呀,除非你有一舊$去到吾洗做,否則只是cheap佬cheap婆一名
過隠居生活,嘆世界,但出街買野都要預左被歧視,E病就最好番香港過邊E生好主觀又寸
...
有MBA那主角有得揀。歐洲不少國家衞生環境、消費成本、歧視華人情況是差過香港。
人家有資格講。
人家可以好好生活,花咗少少錢而已

但曱甴那有得揀,百無可以點,唱衰香港、破壞香港。現在上天給曱甴攬炒機會,嘆吓曱甴期望的結果。
曱甴硬食攬炒。

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2020-3-27 10:43 AM 發表

唔想講地產住,反而想講下毒果,一份只懂反中反港而朝拜外國嘅毒物,居然會出現以下對話,唔通真係良心發現

「2011年打算移民,當時想試吓去外國生活。去咗瑞士,兜兜轉轉去過幾個地方,都住咗一年半載,包括澳洲、瑞士、英國、埃及,最後我覺得香港真係一個好好嘅地方,可能今時你會覺得,香港係咪好似不如以前,但我仍然覺得香港比其他地方好好,我哋更加要珍惜呢個地方,呢個地方得來不易,唔會 ...
因為近來外國有沙士,比香港更差,又吾人入院…所以咪乘機出廢文
所以自己要好心水清,學警方話判斷力要好高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站進擊的雞翼 於 2020-3-27 10:46 AM 發表

有MBA那主角有得揀。歐洲不少國家衞生環境、消費成本、歧視華人情況是差過香港。
人家有資格講。

但曱甴那有得揀,百無可以點,唱衰香港、破壞香港。現在上天給曱甴攬炒機會,嘆吓曱甴期望的結果。 ...
MBA在移民上沒有甚麼優勢,主要睇你做乜

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-3-27 10:46 AM 發表

白石角幾錢先至冇溢價?12000?
天父1600萬有一千呎,萬六蚊
新三盤只是上車格局

回覆 引用 TOP

Gogogogo

香港街巷心理戰 真理合一
Part 1 http://youtu.be/wA96XeyRhFs
Part 2 http://youtu.be/VXGfGwKQDWw
Part 3 http://youtu.be/Ab_NdbdN1HU
Part 4 http://youtu.be/X9pQEUxe0ro
唔好學烏克蘭, 大家要救香港!

回覆 引用 TOP

以後叫呢班回流港人專稱做(叛逃),只要一講叛逃就知係回流港人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-3-27 10:47 AM 發表

MBA在移民上沒有甚麼優勢,主要睇你做乜
最少當溝通橋樑。
有些二世祖不理生產成本,花天酒地,結業後。外國採購會需要等等。
移民最少肯去做,最少兩文三語。

曱甴文宣暴徒真係無優勢。

多謝分享

回覆 引用 TOP

佢講左一個重點,黃絲希望樓價下跌玩爦炒,做成弱勢政府,但弱勢政府又點可以係房屋政策有作為?根本無辦法增加土地,樓價又點跌呢。弱勢政府由得大財團玩晒,係樓價跌唔落既一大原因。

回覆 引用 TOP

多謝班食飽飯無嘢做嘅反中仇共膠囉
引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-3-27 08:58 AM 發表

移民唔一定好, 08年入市, 如果冇移民冇賣樓, 以佢實力今日相信己1開3,4,

做錯一個決定, 條路行遠左好多, 同港樓作對, 即係同自己條命作對

謙稱是普通打工仔,實際擁有MBA學歷並於跨國超市工作的陳生2011年因工作關係而賣樓移民,當時持有的大角嘴奧運站兩房單位以575萬元沽出,該單位今日市值831萬至864萬元,升幅近5成。世事難料,兜兜轉轉又因工作關係,兩年前回流香港,坦 ...

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站進擊的雞翼 於 2020-3-27 10:55 AM 發表

最少當溝通橋樑。
有些二世祖不理生產成本,花天酒地,結業後。外國採購會需要等等。
移民最少肯去做,最少兩文三語。

曱甴文宣暴徒真係無優勢。 ...
二世祖有$可以揮霍。普通人要靠資歷
同埋MBA英文程度都係低,三乜鬼文兩語

其實落唔落錯車,對佢黎講只係好有錢同“更加“有錢嘅分別,對平常人無參考價值。

回覆 引用 TOP

民唔會移錯的,跟黨主席走!去美帝

回覆 引用 TOP

lm

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]