• 瀏覽: 3,148
  • 回覆: 26
咩壞消息都出曬,除非打仗。

有冇人係低位唔敢買貨?

好後悔買太少,又放太早。

熱賣及精選
錢邊賺得晒,個人睇法,有入已經好好,未來穩定再加注

回覆 引用 TOP

打仗都升啦Unlimited QE,個個都話未到底位時就要掃貨啦,現在呢個環境重上30000點都唔奇

引用:
原帖由 將才 於 2020-3-27 12:03 AM 發表

打仗都升啦Unlimited QE,個個都話未到底位時就要掃貨啦,現在呢個環境重上30000點都唔奇
我都有咁既感覺。真係過山車咁

後悔放左隻末日牛😭底位買得少😥
不過底位沒放都算賺左

引用:
原帖由 肥仔李 於 2020-3-27 12:07 AM 發表

我都有咁既感覺。真係過山車咁
其實大行從來冇唱淡過,目標價冇變過時又有平貨執,短期都要過埋期結先跌得

引用:
原帖由 魚魚小王子 於 2020-3-27 12:08 AM 發表

後悔放左隻末日牛😭底位買得少😥
不過底位沒放都算賺左
我好多隻都放早左。。。。。。冇諗過咁快攪掂。以為仲有排磨下。

好彩仲KEEP住部份。

引用:
原帖由 將才 於 2020-3-27 12:10 AM 發表

其實大行從來冇唱淡過,目標價冇變過時又有平貨執,短期都要過埋期結先跌得
我都係因為咁先照入貨。不過又唔敢太大手。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥仔李 於 2020-3-27 12:10 AM 發表

我好多隻都放早左。。。。。。冇諗過咁快攪掂。以為仲有排磨下。

好彩仲KEEP住部份。
之前0.012買左隻末日牛,0.041放左,點知爆足成星期😭
沒諗過佢一條龍上,唯有搵個下隻

不過應該會去到24200左右會回落下

引用:
原帖由 魚魚小王子 於 2020-3-27 12:13 AM 發表

之前0.012買左隻末日牛,0.041放左,點知爆足成星期😭

咁你都賺唔少啦。

點都會回,但再見唔到咁靚價啦。

回覆 引用 TOP

投資心態唔得喎。貴個時唔驚,平先來驚?

Jerry
引用:
原帖由 魚魚小王子 於 2020-3-27 12:13 AM 發表

你食糊時大戶都要食糊,隨時因為你唔放而打靶,呢啲係廝殺牛熊的莊家遊戲,
寧願你買大啲玩7200 and 7500,心理質素會好好多,因為一定會到價,
call and put都好過牛熊,但就要揀得遠少少

回覆 引用 TOP

如果依家真係開始完結...咁香港真係算係福地...衝擊算小...再起步又比世界上好多國家早

個彩池已經谷到越來越大  等啲賭仔入晒場  大戶就會做嘢

引用:
原帖由 jerrytpk1122 於 2020-3-27 12:15 AM 發表

投資心態唔得喎。貴個時唔驚,平先來驚?
唔係驚, 以為仲有排跌, 想走幾轉啫。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]