• 瀏覽: 43,148
  • 回覆: 317
  • 追帖: 4
無限 QE , 老尾有咩後果 ?

- 抽抽派派,轉身要快
- 以為大戶咁易睇,大戶當你係傻仔
- 等真係有轉勢跡象先好嘗試博轉勢
- 錢係手中最具威力一票。身體力行,支持紅藍經濟圈,盡可能杯葛、抵制黃黑店。

投票項目 ( 多選 : 最多可選 5 項 , 截止時間為 2020-4-30 11:59 PM ) 參與人數 544

1. 變 日本 2.0
2. 變 委內瑞拉 2.0
3. 變 歐豬 2.0
4. 變 雷曼 2.0
5. 尾爆啦
浸浸 初上任時  有網友講左個笑話

浸浸個人  曾經破產4次  第5次就係幫美國破產 ......

破產

引用:
原帖由 桃谷エリカ 於 2020-3-23 11:35 PM 發表

破產
無限 pe 加速破產過程 ! 拖死經濟 ! 無限印錢國家有邊個有好下場 ?

- 抽抽派派,轉身要快
- 錢係手中最具威力一票。身體力行,支持紅藍經濟圈,盡可能杯葛、抵制黃黑店。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dhj 於 2020-3-23 11:32 PM 發表

雷曼2.0

人地最錯頭痛醫腳,川大統領止不醫還下毒毒死病人和全家!跟手話自己是名醫!

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2020-3-23 11:39 PM 發表

雷曼2.0
形容得好,加番 !

- 抽抽派派,轉身要快
當你報價100美金一個口罩時
佢都照買, 仲係印銀紙買既時候
你仲收唔收美金?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dhj 於 2020-3-23 11:32 PM 發表

金元卷

聯儲局最後會爆,蝕大本。到時仲大獲,
佢依家無限買國債同MBS即Mortgage Backed Securities,中文為不動產抵押貸款證券,國債唔會爆住,但不動產會好快爆,美帝樓唔同港樓,美帝樓每年要房產稅交1至三%*樓價好甘,d美帝人供唔起就賤賣,廢trump都講失業率上20%,咁mbs會好快跌。一爆全美國樓都唔錢,渣MBs多既聯儲局蝕甘,聯儲局係私人銀行。

引用:
原帖由 dhj 於 2020-3-23 11:43 PM 發表

形容得好,加番 !
近十年, 好多老散瞓身美股同美股基金

美金變津巴布韋幣?

無限QE無限跌📉

引用:
原帖由 ducklhl 於 2020-3-23 11:49 PM 發表

聯儲局最後會爆,蝕大本。到時仲大獲,
佢依家無限買國債同MBS即Mortgage Backed Securities,中文為不動產抵押貸款證券,國債唔會爆住,但不動產會好快爆,美帝樓唔同港樓,美帝樓每年要房產稅交1至三%*樓價好甘,d美帝人供唔起就賤賣,廢trump都講失業率上20%,咁mbs會好快跌。一爆全美國樓都唔錢,渣MBs多既聯儲局蝕甘,聯儲局係私人銀行。 ...
全世界都揸美金。如果美帝爆,你阿爺會爆得燦爛

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]