• 瀏覽: 65,010
  • 回覆: 312
  • 追帖: 87

油價插落$15,恆指插落15000。

呢兩個月花一點時間看看應買入哪些股票。暫時我會考慮,7200,1299,27

uncle , why27 ?

之後收科都有排搞
變弱肉強食的社會

美國有的是精英、同印美鈔機 全球通用
x國有的是奴才、同印人仔機 全毛通用
勝負上天早已安排好😎😎😎
y not 700, 9988?

I can't imagine why you pick 27....

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2020-3-23 01:07 PM 發表

呢兩個月花一點時間看看應買入哪些股票。暫時我會考慮,7200,1299,27
筒叔 短期仲有冇位上 好想沽 😂

回覆 引用 TOP

15000點唔太覺得會有

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2020-3-23 01:07 PM 發表

筒叔揸2800會唔會好過7200啊

引用:

15蚊,得唔得呀

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
引用:

筒叔,6055 同 700 可以考慮?

引用:
原帖由 supar08 於 2020-3-23 01:10 PM 發表

uncle , why27 ?
世間上只有3類生意必賺:
嫖,賭,吹

27唔洗多解釋;1299 保險業好賺到好過去搶,有一大班數學家計得清清楚楚,根本係本少利大,咁多人夾錢當有病嘅就有得分,中間果個就抽起大部份做利潤!再加上科技將為保險業帶來驚天動地的成本減省,即經紀數目將大減,所以等低位入。

引用:
原帖由 獨沽求敗.... 於 2020-3-23 01:38 PM 發表

筒叔揸2800會唔會好過7200啊
7200有一倍摃捍!

引用:
原帖由 leucocyte 於 2020-3-23 01:38 PM 發表

15蚊,得唔得呀
佢要整死你,唔夠兇狠唔成功。你知道打交打仗最重要是什麼?係要一開始夠快夠狠,才可以令自己傷得最少

引用:
原帖由 QQ_EE 於 2020-3-23 01:40 PM 發表

筒叔,6055 同 700 可以考慮?
我自己覺得700,9988 可以但未知長遠影響有幾深,中煙我唔掂

跌到15000點係好合理。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2020-3-23 02:03 PM 發表

我自己覺得700,9988 可以但未知長遠影響有幾深,中煙我唔掂
中煙唔掂?願聞其詳

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]