• 瀏覽: 5,006
  • 回覆: 58
  • 追帖: 11
參考之前熊一跌幅, 含指 21400 附近應該係熊一底了...
今日穿完勾返上來. 算係達成了
加上明日20/3美期季結... 淡淡大芋差不多要埋單計數...

再者, 各央行出手救市大開水喉, 爆水喉初期係唔會感到水浸的...
之後就會黎料, 大芋再淡落去風險開始增高.. 反而看好值博一點.

我諗痕指最少去到25150, 最高去到26200

天將降大任於是人也,必先苦其心志,勞其筋骨,餓其體膚,空乏其身,行拂亂其所為
之前本人的偉論, 從一而終.. 

https://finance.discuss.com.hk/v ... page=2#pid515712969

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2020-3-19 11:42 PM 發表

我諗痕指最少去到25150, 最高去到26200
彈返跌幅的50%
夏天至大選前賺埋呢轉就要諗保本了..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~脫褲濟貧~ 於 2020-3-19 11:40 PM 發表

參考之前熊一跌幅, 含指 21400 附近應該係熊一底了... 
加上明日美期季結... 淡淡大芋差不多要埋單計數... 

再者, 各央行出手救市大開水喉, 爆水喉初期係唔會感到水浸的... 
之後就會黎料, 大芋再淡落去風險開始增高.. 反而買上值博一點. ...
有道理

引用:
原帖由 TimmySAY 於 2020-3-19 11:45 PM 發表

有道理
謝謝

現時大芋做淡風險比較高了.

引用:
原帖由 ~脫褲濟貧~ 於 2020-3-19 11:49 PM 發表

謝謝

現時大芋做淡風險比較高了.
同意未跌完! 今個浪應該行完轉勢, 個升到大家無介心再行熊三

明天牛一

引用:
原帖由 TimmySAY 於 2020-3-19 11:54 PM 發表

同意未跌完! 今個浪應該行完轉勢, 個升到大家無介心再行熊三
侵侵近排好少偉論...
原因有二..
一) 佢手足無措. (機會較少)
二) 佢根本知道個市會大跌, 準備盤算來回地獄又折返人間計劃..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朱共山 於 2020-3-20 12:00 AM 發表

明天牛一
唔係啦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~脫褲濟貧~ 於 2020-3-19 11:40 PM 發表

今日穿完勾返上來. 算係達成了
加上明日美期季結... 淡淡大芋差不多要埋單計數...

之後就會黎料, 大芋再淡落去風險開始增高.. 反而看好值博一點. ...
熊一當然行完了, 現在是熊3

引用:
原帖由 ngaiyin1977 於 2020-3-20 12:04 AM 發表

熊一當然行完了, 現在是熊3
熊三係萬念俱灰的... 有排都未到.

一出完PO... 尾股升穿20000   夜期由跌轉升 
我係咪好叻叻呢?

回覆 引用 TOP

一咁耐? 你幾時開始計?

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
股災前再瘋狂拉一次上天
跟住先真正熊三大跌

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]