• 瀏覽: 3,601
  • 回覆: 97
  • 追帖: 1
啟德多公屋,還可叫豪宅區嗎?

高價去買啟德?伏味重

熱賣及精選
引用:
原帖由 chkwong 於 2020-3-18 05:15 PM 發表

高價去買啟德?伏味重
當然算, 啟德是新板九龍站, 中環,
不少大企業已經先進啟德

啟德係國際級金融核心商業區, 將取代中環

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-3-18 05:36 PM 發表

啟德係國際級金融核心商業區, 將取代中環
附近竟然有公屋,跑道臨海擬起公營房屋
個景仲靚過千萬私樓

引用:
原帖由 chkwong 於 2020-3-18 05:15 PM 發表

高價去買啟德?伏味重
住公屋唔可以係富豪?

唔咁樣講邊得嚟有水魚上釣吖.等D人自我感覺良好嘛.
唔通叫啟德難民營咩. 聽到都走夾唔唞啦.

回覆 引用 TOP

啟德區有分不同地段及不同街道區域。

只有全私樓地段先有資格叫豪宅區
附近一有公屋仔,街童周街撞人打人、撩交打、偷野搶野
你住埋我果份...

全私樓地段得山頂、康城、半山
有冇漏

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-3-18 05:29 PM 發表

當然算, 啟德是新板九龍站, 中環,
不少大企業已經先進啟德
屎米2? 新手?原本嗰隻呢?分身?

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-3-18 06:30 PM 發表

只有全私樓地段先有資格叫豪宅區
附近一有公屋仔,街童周街撞人打人、撩交打、偷野搶野
你住埋我果份...

全私樓地段得山頂、康城、半山
有冇漏
半山應該得中半山,西半山無公屋

東半山,北半山附近都有公屋

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-3-18 06:25 PM 發表

啟德區有分不同地段及不同街道區域。
臨海靚地都擬起公營

引用:
原帖由 chkwong 於 18/3/2020 18:37 發表

臨海靚地都擬起公營
有幾出奇呀? 香港有很多公屋都是面對靚海景, 小見多怪。

豪唔係層樓起得幾靚,主要係環境,街道清潔寕静,有D地區(唔講邊)周街垃圾啖蹟未熄煙頭,夜晚三五成群大叫大鬧,又有酒鬼道友,
點解港島南區可以叫豪宅區就係唔會有呢D騎呢古怪住係附近同係街遇到,
低端人口區停車場柱上面啖蹟,恐佈嗎!

附件

IMG_20200317_093956.jpg(445.85 KB)

2020-3-18 06:54 PM

引用:
原帖由 chkwong 於 2020-3-18 06:37 PM 發表

臨海靚地都擬起公營
臨海只有跑道區十一塊地,現在已經接近賣完
假消息當祕芨

引用:
原帖由 chkwong 於 2020-3-18 06:36 PM 發表

半山應該得中半山,西半山無公屋

東半山,北半山附近都有公屋
薄扶林,何文田,鴨脷州,大坑,廣播道,又一村,附近都有

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]