• 瀏覽: 720
  • 回覆: 17

拿你話我陰謀論又好定咩都好啦,就係賭股市係大戶既金蛋,係全球創造財富既地方,你估大戶一野推爆佢,大家一齊冇得掙錢好d定係年年都拉升好d? 大戶如果要派晒d貨俾小散,小散接到幾多?我諗派左20%之後,大戶就搵唔到人有錢接,之後大戶係咪自己派返俾自己?派晒之後大戶應該去邊個地方搵食?靠收銀行定期?
美股經過過百年歷史都係升,淡友死左幾多?好友實力比淡友實力高幾多倍?

你覺得美國政府會睇住股市跌到零咩都唔做? 佢地會俾個市推倒?大家要記住股市要升原理靠咩?只要有錢就得架啦,靠銀紙左手交右手架ja,銀紙印出黎就有架啦! 點解大家都知spce係妖股,都沖入去?因為有錢掙囉,到時你見股市1個月後升返,大家又繼續開party個陣,你會唔會包拗頸有錢唔掙? 到時新聞唔會再報肺炎,地球天天轉,到時又有新話題,仲會唔會有人問咩肺炎冇事啦咩?升咩?

肺炎只係大戶借勢用黎嚇走老散既貨,點解你又唔問18年貿易戰2月大插完之後,3月可以一直升既?之後創埋新高?貿易戰完左喇咩?

依家咁樣插左10幾%落黎,老散d籌跌返出黎,大戶係上面派落黎,依家平左10幾%買返,要拉返個市上去係零成本架,仲掙埋差價,why not?到時升返晒,大家咪事後睇返調整完所以再次升返係正常,股市就係上上落落,上完又落,落完又上,大戶畫靚個圖,做個大長針又好,morning star又好,大家見到個圖咁靚又升緊,你會唔入埸望住佢眼白白咁升上去?

點解大陸明明自己先係爆肺災既主埸,佢經濟先係最大獲個個國家,點解個股市都可以低位一直拉依家好似當冇事發生過?大陸有國家隊,老美就冇國家隊?只不過係大陸做得太肉酸,淨係第1日大裂口低開之後成個禮拜一直拉上黎咁明顯都夠膽, 而美國佬就成個story完整得多!! 一開始有wars個陣小小驚,不過1-2日就驚完,創個新高,跟住先知原因全球都有事,跟住極度恐慌,1星期跌超過10%應該係歷史上新玩法黎,大家就諗係咪真係08年返黎啦,d媒體配合大肆宣傳wars有幾恐怖,本身唔驚,但大家日日聽都聽到開始驚就不問價倒貨,跟住有一d味發生既事一早就插定左先,個時低位其實可能已經做左出黎,到真係發生個陣大家都心諗發達啦今鋪仲唔沽爆佢,點知愈沽愈高,股市一路上,又死一批淡友!!

事後你問點解?到時簡單答你一句:已price in!!!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

857 petro china go go go... 

say my name...

回覆 引用 TOP

現在是富貴險中求時機!

我要全年真夏天,夏天可以陽光與海灘,正!
有誰有資格罵人是燈?有誰100%中?說自己燈才是高手!
引用:
原帖由 AngelPaul026 於 2020-2-29 12:49 PM 發表

現在是富貴險中求時機!
bingo... that's why I all in 857 petro china.

回覆 引用 TOP

美股大部份係科技股,充滿創造力,生命力,長遠都係跑赢

無話要推冧佢,只係推落20000萬點先上咁解啫😎

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2020-2-29 12:59 PM 發表

美股大部份係科技股,充滿創造力,生命力,長遠都係跑赢
how about my 857 Petro China ??

引用:
原帖由 K2020 於 2020-2-29 12:59 PM 發表

oh shit...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中石油見左底啦 於 2020-2-29 01:00 PM 發表

how about my 857 Petro China ??
老屎忽股。。連我呀媽都唔玩

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2020-2-29 01:00 PM 發表

老屎忽股。。連我呀媽都唔玩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 K2020 於 2020-2-29 12:59 PM 發表

牛市来了!中石油3个月到4.2 , 1年到6.5 , 3年能到11块!你们还没意识到年市趋势的力量!

回覆 引用 TOP

next week 857 petro china will sharp rise back..

回覆 引用 TOP

美股倒屎

價值創造者 vs 負債創造者

如果你掉進了黑暗裡,你能做的,不過是靜心等待,直到你的雙眼適應黑暗。
引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-2-29 02:38 PM 發表

價值創造者 vs 負債創造者
who will be the winner?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]