• 瀏覽: 5,567
  • 回覆: 76
28-02-2020 178.11 -0.69
淡友們話今星期先係反映過年後爆肺炎既跌勢
上星期跌0.04唔計
今日大跌成0.39%!!!!!!!!!
嘩!!!!! 唔係呀麻, 又暴動又肺炎, 先跌0.39%????????

想嚇死一班好友咩

佢攪錯左。應該系股市唔系樓市。準到呢。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

有冇搞錯, 升就升多多
跌就跌得果少少....

回覆 引用 TOP

其實我都想跌多啲,咁就時就睇到呢版啲所謂「淡友」到底係得個「吹」字吖,定係會真正用「行動」買樓上車去証明自己唔係得把「口」。

到時就真係睇到邊個係「蟲」,邊個係「龍」。

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2020-2-28 04:44 PM 發表

其實我都想跌多啲,咁就時就睇到呢版啲所謂「淡友」到底係得個「吹」字吖,定係會真正用「行動」買樓上車去証明自己唔係得把「口」。

到時就真係睇到邊個係「蟲」,邊個係「龍」。 ...
佢地邊有錢呀

回覆 引用 TOP

今個星期插得好深喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-28 04:23 PM 發表

28-02-2020 178.11 -0.69
淡友們話今星期先係反映過年後爆肺炎既跌勢
上星期跌0.04唔計
今日大跌成0.39%!!!!!!!!!
嘩!!!!! 唔係呀麻, 又暴動又肺炎, 先跌0.39%????????

想嚇死一班好友咩 ...
大跌左啦...原本要大升,而家跌,咪大跌

回覆 引用 TOP

又要請淡淡入黎解釋下

睇咗今日差估署嘅一月樓價指數,仲有人信CCL?

引用:
原帖由 Vman7 於 2020-2-28 05:03 PM 發表

又要請淡淡入黎解釋下
淡淡肯定話CCL信唔過, 因為
升: 信唔過
跌少少: 信唔過
大跌: 樓巿指標

AA托住個市喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊中心的羊羊 於 2020-2-28 05:04 PM 發表

睇咗今日差估署嘅一月樓價指數,仲有人信CCL?
話口未完, 就有個淡淡衝入黎話唔計

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-28 05:05 PM 發表

淡淡肯定話CCL信唔過, 因為
升: 信唔過
跌少少: 信唔過
大跌: 樓巿指標

我信差估署

回覆 引用 TOP

而家呢個時候仲唔壓價買樓,我諗1個月內, 應該好難有業主肯平賣.

回覆 引用 TOP

嘩大跌0.69😂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]