• 瀏覽: 24,534
  • 回覆: 257
  • 追帖: 5
有自住,有收租,人已到中年, 又到肺炎時期.
好彩全部早年買落, 差小小供完, 幸好早年鏗住使錢,定期儲蓄過3球.
而家等淡淡所講既俾人炒, 冇收入供樓.

而家既心情,反而唔係驚層樓貶值,而係驚香港年青人難上車,再引發一場政治風波.
有樓既不如分享下而家心情

利伸:冇諗住賤賣物業

熱賣及精選
有2層, 未供完
出世出得遲, 無得做升幅既得利益者
不過總算定下目標, 努力拼博, 向目標進發, 而家總算安居樂業

我都好支持後生仔可以安居樂業, 但而家不少後生仔, 唔知咩心態, 佢地唔係想向目標跑
而只係想個目標自己走近佢地, 等佢地自己可以出少D力 

香港地
共渡時艱難聽過粗口
以前業主恥笑租客

而家租客好想業主仆街死

香港日日都係鬥爭

唔驚層樓貶值,而係驚青年難上車引發政治風波,又唔賤賣物業-->咁平價唔係賤價賣俾我!

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-2-27 12:44 PM 發表

唔驚層樓貶值,而係驚青年難上車引發政治風波,又唔賤賣物業-->咁平價唔係賤價賣俾我!
唔太明你意思.
我估你意思係叫我平價賣?

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 iamnotfree 於 2020-2-27 12:38 PM 發表

好彩全部早年買落, 差小小供完, 幸好早年鏗住使錢,定期儲蓄過3球.

而家既心情,反而唔係驚層樓貶值,而係驚香港年青人難上車,再引發一場政治風波.

利伸:冇諗住賤賣物業 ...
其實樓市上上落落,如果吾想再博的話,有自住有租收已經夠過世,跟本不用理會樓價,只是間中留意一下,知道市價是幾多,租約到期而租客又準時交租就傾新租約,否則便通知租客叫他到期搬走

http://edwardchankk.blogspot.com/
引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-27 12:41 PM 發表

有2層, 未供完
不過總算定下目標, 努力拼博, 向目標進發, 而家總算安居樂業

我都好支持後生仔可以安居樂業, 但而家不少後生仔, 唔知咩心態, 佢地唔係想向目標跑
而只係想個目標自己走近佢地, 等佢地自己可以出少D力  ...
哩個講法都幾貼地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamnotfree 於 2020-2-27 12:38 PM 發表

你呢個係曬命POST 嗎????

引用:

1層有排供..

回覆 引用 TOP

近呢一兩年上車既麻煩大囉。

引用:
原帖由 肥仔李 於 2020-2-27 03:35 PM 發表

你呢個係曬命POST 嗎????
我只係想睇下肺炎時期業主諗緊乜野,絕非曬命,我冇車冇名錶, 辛苦多年.

當年SARS我係好驚,人工又唔高又要供樓

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-2-27 03:26 PM 發表

其實樓市上上落落,如果吾想再博的話,有自住有租收已經夠過世,跟本不用理會樓價,只是間中留意一下,知道市價是幾多,租約到期而租客又準時交租就傾新租約,否則便通知租客叫他到期搬走 ...
其實都係, 加上我同租客算係半個朋友, 都唔會突然賣樓趕佢走,除非佢自己走.

租客自己其實都大把錢,只係人生觀唔同.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-27 12:41 PM 發表

有2層, 未供完

而只係想個目標自己走近佢地, 等佢地自己可以出少D力  ...
就好似我下屬買樓我都支持..
追求目標聽起黎比目標迎合自己更為貼地.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]