• 瀏覽: 1,934
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
恐炒風再現?

熱賣及精選
疫情過後爆上

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

歷史已話左俾大家聽, 
物業
黃金
長遠只會係升 

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-27 10:56 AM 發表

歷史已話左俾大家聽, 
物業
黃金
長遠只會係升 
長遠見得到,咁短期呢?

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-2-27 10:50 AM 發表

疫情過後爆上
誰來爆,港人?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏原始的工人 於 2020-2-27 11:53 AM 發表

長遠見得到,咁短期呢?
買果時計好晒數, 預埋備用現金, 短期跌, 有乜影響

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-27 11:56 AM 發表

想入多件筍貨吖麻😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-27 11:56 AM 發表

有,蝕錢或買貴百幾萬你比?AA比?

引用:
原帖由 plover 於 2020-2-27 12:10 PM 發表

有,蝕錢或買貴百幾萬你比?AA比?
自住, 日日睇住個價升跌有乜為?
個個都想撈底, 但又有邊個可以撈到底?
300蚊買騰信果D叫買貴左?
你咁既心態, 唔怪得要做廢淡啦

今早財爺電台話唔會撤辣招,樓價仍超負擔能力希望樓價有秩序地下調喎

正義必勝!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏原始的工人 於 2020-2-27 10:15 AM 發表

恐炒風再現?
當政府真的因應市况撤辣時?!才是跌市開始……
一日不撤甚或加辣,樓市基本面都系向上!

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-27 12:13 PM 發表

又串人廢淡!你係咪有好多物業拃手?香港係自由社會,請你自重!物業与股票係不同類別投資黎,點可以做比較!

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-27 12:13 PM 發表

仲有,你冇睇住,就唔會上黎地產版吹水喇!如果跌左1球還可安睡嗎?

引用:
原帖由 黃昏原始的工人 於 2020-2-27 12:28 PM 發表

又串人廢淡!你係咪有好多物業拃手?香港係自由社會,請你自重!物業与股票係不同類別投資黎,點可以做比較!
打個感嘆號就勁D呀?!!!!!!
我咪講左自住樓, 唔駛理短期升跌, 廢淡衝出黎, 話如果跌就叫人賠, 咁樣又好自重?!
廢淡即係廢淡, 唔好以為大聲就叫有道理!

引用:
原帖由 黃昏原始的工人 於 2020-2-27 12:33 PM 發表

仲有,你冇睇住,就唔會上黎地產版吹水喇!如果跌左1球還可安睡嗎?
上地產版吹水就叫睇住個樓價
上娛樂版吹水就叫睇住D女星賣身價?
廢淡LOGIC真奇特, 唔怪得要做廢淡
仲有, 1球好少錢架咋, 廢淡成日睇到好似宇宙咁大, 唔怪得買唔起樓啦
我勸廢淡都係努力工作, 積極面對, 盡早脫離廢淡行列啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]