• 瀏覽: 19,203
  • 回覆: 151
我最近賣左1層樓,(我係企硬價賣出),亦睇緊樓, 所以兩方面經驗都有,好多樓都係叫高價再平返比你, 睇返過往成交價仲貴左或者持平, 而且仲有好多人急住買樓,真心唔明。

我經歷過, 1997, 2003, 2005, 2009, 今次係最怪既一次。今次仲要係集天時(疫症),地利(中美貿易戰,中國經濟衰退),人和(無能政府,劣政),簡直係百川匯一,咁都唔跌。

不但樓市係咁,股市都係咁。

熱賣及精選
你睇邊個屋苑呀?睇下係咪真係無跌

中國特色資本市場都唔識,好打有限

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-26 09:09 PM 發表

你睇邊個屋苑呀?睇下係咪真係無跌
你頭先話你唔係淡淡?
點解個個Post都見你唱淡嘅?

Ps.無意冒犯,好奇問下!

我周街揾平貨,除左大西北,不如你介紹下有咩大跌盤,等我去接下?

淡淡又話你吹水架喇
佢地淨係信毒果話劈價架咋

就係唔好打,所以咩係度討論下囉。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-26 09:12 PM 發表

淡淡又話你吹水架喇
佢地淨係信毒果話劈價架咋
話說最近FB多左超多朋友like中原、美聯果啲地產專頁
睇黎個個真係睇東方、蘋果,以為有機會上車

引用:
原帖由 肥仔李 於 2020-2-26 09:07 PM 發表

我最近賣左1層樓,(我係企硬價賣出),亦睇緊樓, 所以兩方面經驗都有,好多樓都係叫高價再平返比你, 睇返過往成交價仲貴左或者持平, 而且仲有好多人急住買樓,真心唔明。

我經歷過, 1997, 2003, 2005, 2009, 今次係最怪既一次。今次仲要係集天時(疫症),地利(中美貿易戰,中國經濟衰退),人和(無能政府,劣政),簡直係百川匯一,咁都唔跌。

不但樓市係咁,股市都係咁。 ...
1997, 2003, 2005, 2009 沒有逆周期措施

回覆 引用 TOP

國家隊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-2-26 09:11 PM 發表

你頭先話你唔係淡淡?
點解個個Post都見你唱淡嘅?

Ps.無意冒犯,好奇問下!
淡市唔睇淡,唔通學汪狗咁亂鳩咁估?

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-2-26 09:15 PM 發表

話說最近FB多左超多朋友like中原、美聯果啲地產專頁
睇黎個個真係睇東方、蘋果,以為有機會上車
我淨係上香討見到班廢淡洶群而出
諗住終於有機會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥仔李 於 2020-2-26 09:07 PM 發表

不但樓市係咁,股市都係咁。 ...
呢個世界係講需求,有需求樓價係唔會跌

依家新一代結婚,好多都會搬出去住,就算買唔起樓,都會租樓住,唔會再好似上一代d 人咁,結左婚仲同老爺奶奶住

仲有就係一班老姑婆,依家女人搵到錢,供得起樓就上車,供唔起就會自己一個住,我之睇樓,見到好多業主和租客都係老姑婆,當然有d 老姑婆幾nice ,可能係緣份問題

所以好多業主如果賣唔出間屋,就會放租,特別係市區的一房單位,大把人租,因為真係需求問題,如果佢間屋無人租,但又要個個月供樓,睇下佢地會唔賣?

去業主肺炎 要錢急走、肺炎確診價既黃蒲睇下執唔執到荀貨

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]