• 瀏覽: 19,661
  • 回覆: 6
引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-26 09:09 PM 發表

你睇邊個屋苑呀?睇下係咪真係無跌
你頭先話你唔係淡淡?
點解個個Post都見你唱淡嘅?

Ps.無意冒犯,好奇問下!

熱賣及精選
引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-26 09:12 PM 發表

淡淡又話你吹水架喇
佢地淨係信毒果話劈價架咋
話說最近FB多左超多朋友like中原、美聯果啲地產專頁
睇黎個個真係睇東方、蘋果,以為有機會上車

引用:
原帖由 ftpkkk 於 2020-2-26 09:36 PM 發表

冇所謂 佢地真係買我都支持,斃在有d人日日唱淡話跌,真係跌又唔敢買
有啲係根本買唔起,上黎諗住嚇下啲業主又唔諗下人地就係有實力過佢地先上到車,咁易比低實力人士嚇到?

引用:
原帖由 肥仔李 於 2020-2-26 09:47 PM 發表

係, D人還價都係口震震.
緊係震啦,陣間講錯野搞到業主反價就玩完

有aa做中間人傳話都係照樣震

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 omnia 於 2020-2-27 01:40 AM 發表

睇淡唔一定係為左嚇人,每個人都有自己嘅意見同預測。估跌唔一定係窮人,等上車;估升亦唔一定係有錢人,地代。
世上當然冇絕對啦
但九成唱淡係冇樓呢樣我就好肯定
你留意下佢地歷史啲post就知係事實
點解要唱淡唱好?大部份係心態問題
有樓想唱好,冇樓想唱淡,只有一成係中立

引用:
原帖由 omnia 於 2020-2-27 03:40 AM 發表

各抒己見,對或錯,歷史自有公論,唔應該標籤睇好就係 AA,睇淡就係窮人。
既然睇好嘅九成有樓,睇淡嘅九成冇樓
我唔會為左果一成人而選擇唔標籤
我會繼續標籤

引用:
原帖由 omnia 於 2020-2-27 04:15 AM 發表

包二奶嘅有九成都贊成一夫多妻,但係現實上大家都知道無可能實現。
我唔係「讚成」或者「認為」
而係「觀察」同「分析」得出淡淡九成冇樓呢個結論

見親淡淡我都會禁落佢歷史到睇,大部分都係唱淡唱左幾年或者開post問租樓野,極少係中肯分析。

而唱好果啲接近全部都係有樓

正如我分析你95%機會冇樓,我估中嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]