• 瀏覽: 19,219
  • 回覆: 151
引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-26 09:12 PM 發表

淡淡又話你吹水架喇
佢地淨係信毒果話劈價架咋
太古,揾d有肺炎盤

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 肥仔李 於 2020-2-26 09:41 PM 發表

呢D我明,我唔明既係不合常理,因為而家D人其實唔係個個揾咁多錢,層層樓下下過千萬,遇到咁多不利因素都跌都唔跌下?最奇怪係銀行都好似當冇件事,以前佢地旭D就唔借,好保守,只可以証明真係水浸得好緊要。而且以前股市好敏感,一有咩風吹草動就跌4,50%, 而家咁冷靜, 所以先奇. ...
吾難明呀,d樓租梗比人,洗咩平賣,自住樓梗加少賣。以我屋企為例,4間屋,2間自用,2間租,無諗住賣,會賣都企硬吾會減。會減都開高十皮等人還價

回覆 引用 TOP

試下撤辣睇吓樓價跌唔跌

當重有人睇樓就證明個市未跌。

完成了所謂的理想,放縱了情緒的泛濫,汗都流乾,天都微亮,然後怎樣?擁有了旅行的空檔,卻遺失流浪的背囊,沿著軌道,一直瀏覽,然後怎樣?

回覆 引用 TOP

感係因為過去10年經濟好,大多數人都有多小係度,加上失業潮未正式到,消耗左剩餘能量後跌市就會到來。當然任何政府這時候都會保住個價,樓市跌經濟就會大大獲!

股票必勝法   貪心輸錢贏   輸血不輸錢   人人去輸血  
殺人不打風   落雨去離島  離家飲煉奶   見人分遺產  
出獄嫌錢腥   快樂冇人格  出家冇人工   攻而無不克  戰無不勝矣
小弟的話,多數9UP,請一笑置之

回覆 引用 TOP

元朗 GRAND YOHO  兩萬蚊呎 落到去依家萬五蚊喎 你係咪俾個agent昆鳩你啊

周圍都跌渦

引用:
原帖由 NO神 於 2020-2-27 10:51 AM 發表

元朗 GRAND YOHO  兩萬蚊呎 落到去依家萬五蚊喎 你係咪俾個agent昆鳩你啊
元朗唔熟,但二萬蚊尺有冇𠄘過架?感覺D人亂九搏大霧叫價越來越瘋狂,而家只係跟返市價啫

引用:
原帖由 greatphoto8 於 2020-2-27 10:58 AM 發表

周圍都跌渦
我覺得係錯覺,叫高價再減返

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ywn815 於 2020-2-27 09:56 AM 發表

試下撤辣睇吓樓價跌唔跌
撤左應該仲瘋狂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 動漫狂迷 於 2020-2-27 09:12 AM 發表

依價樓市 同股市 有幾個大鱷玩哂 由佢地控制升跌嫁啦
股市係。但樓市唔係

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2020-2-27 06:12 AM 發表

當然啦,因為深圳樓價同香港一樣了,深圳跌,香港就仆街咁仆,😜😜
你調轉左來講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2020-2-27 05:59 AM 發表

真係跌唔落?

滿名山呼吸Plan連環斬纜連利息蝕80萬https://hk.finance.appledaily.com/finance/20200225/6HBEVOAUDXHA6Y6RKUD4L7JVKQ/

一二手掀蝕讓潮 尚御劈價19%
http ...
好少個案,而且唔排除係之前叫價太高,超出市場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥仔李 於 2020-2-27 11:25 AM 發表

股市係。但樓市唔係
樓市一定喺做市,只不過樓市只有出貨大戶,無買貨大戶.
所以企出貨嗰邊贏面佔大多數.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜永恆的羊 於 2020-2-27 05:52 AM 發表

特事特辦,準買唔準賣。點會跌
呢D係大陸政策

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]