• 瀏覽: 8,541
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
淡友表示開心,因為手上cash多咗1萬,cash is king 👑

熱賣及精選
引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-26 07:29 PM 發表

劏房波都話香港樓價離晒地,三年後升一倍?瞓L醒未呀?
值唔值係市場話事😑訓醒未

引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-26 07:44 PM 發表

市場話事就聽朝瞓醒即時升一倍啦!駛L等三年
又係一個想買樓買到傻咗嘅人😑你冇錢唔代表人地冇錢,你覺得貴唔代表人地覺得貴。廢淡🥶🥶俾心機啦,唔好淨係識笑個市埸,呢個世界唔係跟住你轉,努力啲向上爬💪🏻

引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-26 07:47 PM 發表

唔聽高官講,唔通聽香討班硬膠好鳩吹咩!
得啦得啦cash is king 明哂,租租日日賺,等下先啦,10幾年都係呢住呢幾句🥱

引用:
原帖由 omnia 於 2020-2-26 07:54 PM 發表

就當你沒有說謊吧,世界咁大,投資咁多門路,點解人地要跟你轉,有錢做乜一定要香港買樓?
你都幾好笑😂呢到地產討論區,唔買樓入來做乜,你想投資其他咁等去第二個版啦😑,市場話事,唔係跟住我轉,我都想第二日樓價升2部,但係市埸控制。

引用:
原帖由 omnia 於 2020-2-26 07:57 PM 發表

只要你沒有說謊,cash 從來都係 king,港樓有得住就得,投資有好多 alternatives
你講得啱嘅,有好多個選擇,樓只係其中一個,睇你喜歡。 係有華人嘅地方就係鍾意買樓,呢個係一個趨勢。

引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-26 08:00 PM 發表

係囉!香港咁多有錢人,聽朝瞓醒樓價仲唔即時升一倍
係啦係啦,個個9成上會,聽日冇工開,之後失業上升,樓價跌9成,之後你等咗10年,終於可以買到樓,得未,傻淡😑

引用:
原帖由 omnia 於 2020-2-26 08:00 PM 發表

除非你說謊,好多人手上有樓,但唔想再買,純粹睇下消息都可以入黎討論,係唔係?
唔明你講乜

引用:
原帖由 omnia 於 2020-2-26 08:10 PM 發表

我有啦,多餘錢去買 bond 好過啦。

講真,你手上有 liquidity 銀行同你講嘢都客氣好多,有多幾個 mortgage 對佢地無意義。
冇所謂,大家都係投資,最緊要做好風險管理。目的都係為咗賺錢,香港系一個搵到錢嘅地方。👍🏻💪🏻

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2020-2-27 12:28 AM 發表

一眼可以證明是低學歷AA
一眼可以證明係仇富仇到癡咗嘅窮淡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]