• 瀏覽: 9,427
  • 回覆: 103
  • 追帖: 1
其實因為下一屆都冇得撈
與其做千古罪人不如順水推舟 等新上任班人自己諗掂佢
應付財赤

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 晴朗心 於 26-2-2020 06:47 PM 發表

已移民嘅逃兵都有
唔合理
長居內地?

回覆 引用 TOP

仲有啲仆街唔知足😑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中浪漫的老闆 於 2020-2-26 11:15 PM 發表

我講緊暴徒破壞全港,你就講公務員遊行,咁佢地有無打市民、有無破壞公共設施、地鐵和商舖,如無,咁有乜問題,而你話乜春都話林鄭政府做成,唔通上述都係政做出來?清楚我問題未 ...
你話遊行破壞全港, 咁公務員都有遊行噃!
咁公務員應該做返合格的標準, 唔比遊行先啱數!  
你一邊收公務員高薪厚職, 一邊反政府...  即係食碗面反碗底呀!  
你攪掂你政府內部矛盾先啦!  你內部都咁亂, 有乜資格指指點點其他階層人仕!  對嗎?!  

請勿輕信有關無牌代炒期貨服務!
有疑問請致電證監會查詢
/向證監會求助
電話2231 1222
(選取所需語言後按5字)
免兩萬薪俸稅之嘛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyjoe 於 2020-2-26 11:55 PM 發表

你話遊行破壞全港, 咁公務員都有遊行噃!
咁公務員應該做返合格的標準, 唔比遊行先啱數!  
你一邊收公務員高薪厚職, 一邊反政府...  即係食碗面反碗底呀!  
你攪掂你政府內部矛盾先啦!  你內部都咁亂, 有乜資格指指點點其他階層人仕!  對嗎?!  
...
我話遊行如果經申請而批准,過程無破壞公眾安寧和秩序,這些遊行活動可以接受,警察在現場只是介備,但幾乎每次遊行集會後都搞亂香港市面秩序及公眾。呢啲事件完全由毒媒體、幕後黑手搞爛香港做成,唔係政府做成。另外你所提到公務員示威是有問題,食政府反對政府,公務員事務局到今天沒有跟進,政府除了對外亦要跟進此等事件。

回覆 引用 TOP

好波

回覆 引用 TOP

咁即係出年唔洗交稅?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床上Cute弟弟 於 2020-2-26 07:16 PM 發表

派錢緊係幫啲公司好過啦,$10000 派比全港真係嘥錢
益撚晒 西狗商家佬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lawkim888 於 2020-2-26 06:41 PM 發表

人地果警察的 ot錢咁易賺架!有本事你去賺丫,冇D死曱甴搞事咪5使用納稅人D錢去俾執行職務嘅警察OT錢,多得班死曱甴搞死香港
係武漢肺炎

回覆 引用 TOP

林鄭前日宣佈250億防疫抗疫基金分配時,宣稱政府會為全港大約20萬低收入家庭提供特別津貼,平均大約每戶可領取5,000元

點解冇左?

回覆 引用 TOP

thx!!

回覆 引用 TOP

無恥!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中浪漫的老闆 於 2020-2-26 10:51 PM 發表

呢個係好建議👍
必須持有中國銀行戶口

回覆 引用 TOP

強烈建議 黑衣暴徒案底唔比拎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]