• 瀏覽: 757
  • 回覆: 16
一班 AA 瘋狂吹話政府撤招又減乜減乜, 狗 up 唔洗成本
引到人出去睇樓又上報紙 up 話睇樓量倍數上升
但留意番佢地係唔會同你講成交價

C生見成交多左又話d人瘋搶盤, 見左底
但睇番成交數字, 原來只係去番去年十月水平, 即係未爆中大, 理大事件果時
即係成交由究極低位升番去極低位
依家d 成交仲要10%-20%咁減

依家又吹定息按揭果樣野
係唔係痴線?係唔係唔知依家 floating rate 幾多?
班AA 完全係不學無術

上星期搶盤既人又比AA呃左
依家全無法規規管AA
財政預算案證明香港太多無良AA
業主買家應推一折佣行動

熱賣及精選
好期待2月成交量

回覆 引用 TOP

基本資料上網有晒
我去睇樓樓盤資料我仲熟過啲經紀

回覆 引用 TOP

AA含撚 係人都知

租淡今日急到賴屎

三大不能買的盤:油塘、屯門樓 四小龍
1.油塘樓,水泥灰敝日
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠
呢區有班人
就算0佣金都買唔起
嘥氣

回覆 引用 TOP

建議佣金設上限
0.1% ,劃一不論樓價上限$9000

引用:
原帖由 chkwong 於 2020-2-26 02:16 PM 發表

建議佣金設上限
0.1% ,劃一不論樓價上限$9000
用網上app 自己deal 好過

一單deal加埋收成2%真係和味, 早幾年市好都搵埋唔少, 大行AA雖然話要同公司拆, 但一單已經係一般人成個月人工

引用:
原帖由 a200 於 2020-2-26 02:59 PM 發表

用網上app 自己deal 好過
根本依家大屋邨樓契好簡單,可以好似二手車轉讓上登記處轉名咁自己搞掂

回覆 引用 TOP

唔怪aa,愚民多所以廁紙效應萬試萬靈。

引用:
原帖由 問題中年. 於 2020-2-26 03:29 PM 發表

唔怪aa,愚民多所以廁紙效應萬試萬靈。
依家冇得昆買家
AA又出黎話樓價會下跌

低賤到一個點

引用:
原帖由 a200 於 2020-2-26 03:43 PM 發表

依家冇得昆買家
AA又出黎話樓價會下跌

低賤到一個點
又昆業主,根本香港就大把騙徒,只要自己唔做愚民,金錢損失既機會自然細好多。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 扣苦仔 於 2020-2-26 03:06 PM 發表

一單deal加埋收成2%真係和味, 早幾年市好都搵埋唔少, 大行AA雖然話要同公司拆, 但一單已經係一般人成個月人工
依家仲比全佣既業主同買家應該都係傻

回覆 引用 TOP

一折佣AA暴動都似

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]