• 瀏覽: 9,723
  • 回覆: 111
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 地地產產 於 2020-2-25 08:15 PM 發表

舊年已再三提醒買樓人士不如等多一兩年先入市,因為到時樓價實會跌,最少1成起標。
https://applink.discuss.com.hk/orbolZ4Jm4

跟住硬好話我害人不淺,阻人上車。

依家班硬好潛哂水,唔敢再出聲。 ...
等跌租多十年方為上策

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 地地產產 於 2020-2-25 08:15 PM 發表

舊年已再三提醒買樓人士不如等多一兩年先入市,因為到時樓價實會跌,最少1成起標。
https://applink.discuss.com.hk/orbolZ4Jm4

樓價係呢一兩年再升左2成,而家跌返1成都仲升1成囉

回覆 引用 TOP

引用:

👍救得一個得一個,最慘9成按上會個D, 分工又...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jasonyipp 於 2020-2-26 12:56 AM 發表

租樓日日賺
最緊要有cash, investment cash return好過收租。你估好似揸建期樓AA咩?

引用:
原帖由 whatevercanbe 於 2020-2-26 05:27 AM 發表

我啱啱12月買咗,諗住6月到嗰時咁嘅情況都無影響樓價,再等又唔知等到幾時,計掂條數又咁啱見到鍾意嘅盤,咁就買咗。當然擔心狂跌,但到而家都係啲千萬左右或以上嘅減價多啲,我哩啲入門價樓如果真係跌一兩成都可以接受,畢竟樓市有上有落,長遠嚟計有樓好過無。係埋咁講? ...
No, 你呢種入門樓最受失業影響。當失業率去到5%,隨時拍賣行搵到跌4成的呢種樓。

引用:
原帖由 plover 於 2020-2-26 08:00 AM 發表

最緊要有cash, investment cash return好過收租。你估好似揸建期樓AA咩?
而家點都要現金保命係真,呢度 d 人成日話銀紙貶值,但相對金銀鎳銅石油,銀紙最近反而不斷升值。

呢樣唔係時間問題,係有咩貨咩價問題,例如有中半山900尺劈10%,我就卜去買,天水圍500尺,唔跌一半都唔諗啦

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

回覆 引用 TOP

自住樓)幾時都話睇岩就買
價錢 (供到) 大小(夠住) 位置(生活圈)
睇唔岩無謂上車繼續交租

回覆 引用 TOP

佢地冇潛呀 但日日圍爐

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 omnia 於 2020-2-26 08:05 AM 發表

而家點都要現金保命係真,呢度 d 人成日話銀紙貶值,但相對金銀鎳銅石油,銀紙最近反而不斷升值。
金銀可以避險,最近都升緊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whatevercanbe 於 2020-2-26 05:27 AM 發表

我啱啱12月買咗,諗住6月到嗰時咁嘅情況都無影響樓價,再等又唔知等到幾時,計掂條數又咁啱見到鍾意嘅盤,咁就買咗。當然擔心狂跌,但到而家都係啲千萬左右或以上嘅減價多啲,我哩啲入門價樓如果真係跌一兩成都可以接受,畢竟樓市有上有落,長遠嚟計有樓好過無。係埋咁講? ...
我覺得自住樓供到就ok

回覆 引用 TOP

引用:

放心,班肛需人過多幾過月再買唔到,大把人出泥d9你

回覆 引用 TOP

係咁叫人等
終有一日會等到巴士埋站可以上車,只係時間上問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shichendao 於 2020-2-25 21:17 發表

風來了,豬都識飛.而家風停了.飛天豬下場會如何.
早兩年網上太多開班叫人 轉按套舊錢出黎(諗x sir), 放寬按保800萬果期 仲話咩套舊錢出黎再投資 即係叫人加大貢桿 咩財務自由 信佢 依家應該好多人唔掂

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右