• 瀏覽: 9,950
  • 回覆: 57
當然吾值

抄米米架:晚上黑媽媽

如果以麗城為基數,當你港島+10%,新D+10%,海+10%,得一房-10%,西-20%
即600萬只值。以上系米米個人公式,同平日發表市場公式吾同

又西,又黑,只是個區貴,又吾系方便,預期有卡屎但根本冇,同人一架𨋢,有D要先上平台…

熱賣及精選
退休丶半退50OUT以后有米就去外國喇

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2020-2-25 04:48 PM 發表

10m 買曼山兩房/愛海頌比較好
又細,每層走廊超窄,同人一架𨋢,H只是望泓景
AB根本個海好遠,好似今日有煙霞又收吾足貨,又混在兩房堆,同埋細房細放不下大床

引用:
原帖由 呢個大大 於 2020-2-25 05:04 PM 發表

小心,好多曱甴。每半年一定要找滅蟲公司
咁可能度度都有,未必系間屋嘅問題,要勤力清潔
除非蚊蟲就系屋丸問題,近山丶山景最廢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陽光有益 於 2020-2-25 05:10 PM 發表

南昌海景一房都1000萬啦
所以咪嚴重吾值,根本度度都吾值,荃灣最抵。
不過只要系市場公式計就咩垃圾都一定有人要。用公式計下就知有冇傻仔左,溢價說不。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呢個大大 於 2020-2-25 05:13 PM 發表

係屋苑問題,我之前住過4期同1期,最後真係頂唔順。兩嗰工人姐姐都好勤力清潔,不過都攪唔掂要搬。
度度都可能有呢個問題,不是$問題
最好先試租一年,就乜都知,蚊蟲風向太陽鄰居實招滲水出入𨋢交通等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呢個大大 於 2020-2-25 05:13 PM 發表

係屋苑問題,我之前住過4期同1期,最後真係頂唔順。兩嗰工人姐姐都好勤力清潔,不過都攪唔掂要搬。
問題貝沙系first int 都吾及格,表面睇已經好多問題
所以second int丶third int丶試租可免
另外,業主吾啱價亦可以考慮長租,溢價說不,不要妥協,有水位就垃圾都可以殺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 33illumunati 於 2020-2-25 05:30 PM 發表

比多一千萬買 君頤峰 唔係更好?有成1000尺
兩房望街喎
君怡:平台大堂過到米米關,但同人一架𨋢,太近QE,環境比擎天好,比擎天IN
海景可以,但下下三千萬吾值

天乜吾覺有乜特別,又西,都冇景嘅
何一:米米喜歡個山,有樹斜路下面就MK,長則已可判死正沙發都放不下,可"OUT左佢",0kgrand,景普通
下下三千吾值

太子道塞死人,全不用考慮
半一見到土瓜灣已經吾開胃,時裝店東主已經住到

擎天太令人失望,以為佢有卡屎,根本冇。圓方係靚不過得個靚字
凱旋門嚇死米米

引用:
原帖由 HKusers 於 2020-2-25 05:38 PM 發表

我依家住緊 最好有車 老人家可能會覺得交通唔方便
有小巴,老野一般吾揸車,點揸

引用:
原帖由 呢個大大 於 2020-2-25 05:39 PM 發表

夜晚其實冇嘢睇,死海。下午西斜又要落廉
冇用,西系開air con 都熱
米米一定要東南丶東,根本只是基本

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真。原始的小腸 於 2020-2-25 05:52 PM 發表

夜晚見幾盞船燈
有屁用,晚上黑媽媽,早上根本吾算靚只是汪洋大海,又西

米米成日話
三景:中半山丶九龍駅丶山頂
二級:海逸丶鯉景丶堅尼地城
其他全廢嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gapgil 於 2020-2-25 06:52 PM 發表

個位唔方便
你預買多個車位
有車都要揸好麻煩

引用:
原帖由 Leecarben 於 2020-2-25 06:58 PM 發表

千金買鐘意啊,最緊要Happy
鐘意好多時可能未唸清楚(例如被白天海景吸引),或事后發現預期有出入
所以要先一次過列出要求,原則系以最低價滿足自己最多期望,再睇多十次八次,試住一年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨可可 於 2020-2-25 10:13 PM 發表

米兄,N年後地鐵通車有冇hope value a?
奧運以上,零影響。
豪宅吾會理交通

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Vman7 於 2020-2-25 10:31 PM 發表

以你上述既準則,麗城只值$100萬
係麗城基數,加上去計貝沙,
如果麗城值100,貝沙都係(因為之前計大家600)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]