• 瀏覽: 12,745
  • 回覆: 74
因為計香港一年自然死亡人口係50K......自己上統計署查.......

當武漢肺炎個傳染力勁過流感, 去到百萬級別人受感染,

個官方死亡率係2.1%, 100萬人中招都只係多20K人會死...........

一年自然死50K, 多20K, 只要大家+傳媒唔講, 其實唔會好覺.........

領野中伏既只會覺得自己唔好彩..............

所以, 點解唔封關, 唔做防疫就係咁解............

一來係因為經濟..........

二來主流傳媒已經歸隊..........

災自北方來, 有名襠遭殃, 先搞冧a股, 再搞冧冥幣,  連累港恒指, 仲想瀨外g, 5毛滿天飛, 當股民on9?

又曰: 莫道石人一隻眼, 貶值民幣天下反...
宗仔講既受控, 唔係指病毒受控, 明未?

災自北方來, 有名襠遭殃, 先搞冧a股, 再搞冧冥幣,  連累港恒指, 仲想瀨外g, 5毛滿天飛, 當股民on9?

個行政方針係當一個巨大型既流感咁處理

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:52 AM 發表

個行政方針係當一個巨大型既流感咁處理
災自北方來, 有名襠遭殃, 先搞冧a股, 再搞冧冥幣,  連累港恆指, 仲想瀨外g, 5毛滿天飛, 當股民on9?

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:49 AM 發表

因為計香港一年自然死亡人口係50K......自己上統計署查.......

個官方死亡率係2.1%, 100萬人中招都只係多20K人會死...........

一年自然死50K, 多20K, 只要大家+傳媒唔講, 其實唔會好覺.........

所以, 點 ...
你黃人睇毒果港台主流傳媒?邊忽你睇到佢唔借疫情攻擊政府?下星期就大跌比你睇😎😎😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:49 AM 發表

所以, 點 ...
你黃人睇毒果港台主流傳媒?邊忽你睇到佢唔借疫情攻擊政府?下星期就大跌比你睇😎😎😎

回覆 引用 TOP

無論你身邊有幾多個人自然死,同你的自然死都無任何關係。

但如果你身邊有人中咗炎症而你一直唔知,你就好大機會中招,然後你身邊的其他人都會中招。

而家最無奈係,無任何方法可以知道你每天接觸到的人有幾多人已中咗招

未必會死,好多人中左都唔知,自然好返,有埋抗體

回覆 引用 TOP

未必會死,好多人中左都唔知,自然好返,有埋抗體

樓主⋯食左野未?硬淡死9緊

回覆 引用 TOP

根本隻肺炎就廢,淨係ko到長期病患或七八十歲以上

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
引用:

所以, 點 ...
都係向美國學習吧!😂😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leucocyte 於 2020-2-22 01:52 AM 發表

根本隻肺炎就廢,淨係ko到長期病患或七八十歲以上
醫生死一個刀厭多…才34

回覆 引用 TOP

因為恆仔本身就係一條死魚

叻人

回覆 引用 TOP

主題標籤 #武漢肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]