• 瀏覽: 13,052
  • 回覆: 74
有點怕

回覆 引用 TOP

我唔想死喎

回覆 引用 TOP

插,股災

努力興建,盡情破壞,彼此也在捱。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:49 AM 發表

因為計香港一年自然死亡人口係50K......自己上統計署查.......

當武漢肺炎個傳染力勁過流感, 去到百萬級別人受感染,

個官方死亡率係2.1%, 100萬人中招都只係多20K人會死...........

一年自然死50K, 多20K, 只要大家+傳媒唔講, 其實唔會好覺.........

領野中伏既只會覺得自己唔好彩..............

所以, 點 ...
師兄,平心而論,我會用最差情況去計,即係肺炎死亡率應該係用出院人數加死亡人數做分母,大約宜家喺10%.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 00:51 發表

宗仔講既受控, 唔係指病毒受控, 明未?
甩毛張有講無做  時光隧道

回覆 引用 TOP

五毛特徵 : 1。在港大多上年紀的老坑,阿伯 2。來自內地,澳門,吉隆坡,大馬被中共洗腦的年輕一輩子,牠們毫無腦袋,天生奴隸,領導給屎吃,一樣照單全收
五毛特徵 : 1。在港大多上年紀的老坑,阿伯 2。來自內地,澳門,吉隆坡,大馬被中共洗腦的年輕一輩子,牠們毫無腦袋,天生奴隸,領導給屎吃,一樣照單全收
丫, 忽然間諗到呢個情景.

金融海嘯既核心, 係美國. 但美國將金融海嘯轉左去其他國家, 所以金融海嘯既核心既美國, 指數可以屢創新高.

同樣地, 武漢肺炎既核心係中國, 但近日睇, 己經開始轉移去日韓. 同樣道理, 武漢肺炎既核心上證, 係未來既十年, 只會年年上升, 而恆仔雖然唔係核心,  但恆仔好多都係內地公司, 上證年年新高, 恆仔點都會跟既. 所以, 大獲咁緊要, 用番金融海嘯既手法, 只要識得轉移就得架啦.

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:49 AM 發表

因為計香港一年自然死亡人口係50K......自己上統計署查.......

當武漢肺炎個傳染力勁過流感, 去到百萬級別人受感染,

個官方死亡率係2.1%, 100萬人中招都只係多20K人會死...........

一年自然死50K, 多20K, 只要大家+傳媒唔講, 其實唔會好覺.........

領野中伏既只會覺得自己唔好彩..............

所以, 點 ...
已經在之前高位跌近2000點

回覆 引用 TOP

極同意樓主 , 分析得好 ! 

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 盡力反黃黑店
- 黃黑a/c即刻block,但日後如見該帳戶改善會解封
- 逢中國必撐,逢尾國必反
- 波馬股3項全能(1月大幅減玩波馬,因身體體能下跌),盤路/數據/圖表會說話

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 00008888 於 2020-2-22 01:10 AM 發表

未必會死,好多人中左都唔知,自然好返,有埋抗體
x2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leucocyte 於 2020-2-22 01:52 AM 發表

根本隻肺炎就廢,淨係ko到長期病患或七八十歲以上
所以洗物驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樹上純情的P圖 於 2020-2-22 03:11 PM 發表

勿戴口罩
其實我個口罩已經用足全日,同冇戴冇分別

引用:
原帖由 tesrofder 於 2020-2-22 12:24 PM 發表

唔係咁, 你立論唔得.

應該係咁, 肺炎勁定肺癌勁?

香港2017年有超過5000人死於肺癌. 而肺癌其中一個途徑係食煙/二手煙/三手煙. 基本上, 二手煙/三手煙你一出街就中(基本上係空氣傳播), 就算今時今日, 你見D人帶口罩, 都要係條街度食煙. 既然D人連肺癌都唔怕, 肺炎又有乜問題?

咁肺癌咁多年, 恆仔都跌唔落啦, 肺炎又有 ...
o爾有point, 我無話可說

災自北方來, 有名襠遭殃, 先搞冧a股, 再搞冧冥幣,  連累港恒指, 仲想瀨外g, 5毛滿天飛, 當股民on9?

又曰: 莫道石人一隻眼, 貶值民幣天下反...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]