• 瀏覽: 13,043
  • 回覆: 74
引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2020-2-22 09:19 AM 發表

因為恆仔本身就係一條死魚
正解

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大家樂低調股神 於 2020-2-22 12:56 AM 發表

災自北方來, 有名襠遭殃, 先搞冧a股, 再搞冧冥幣,  連累港恆指, 仲想瀨外g, 5毛滿天飛, 當股民on9?
黃屍lT醫護罷工.
同期,估空做低.
可惜, 被大大力夾死.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:49 AM 發表

因為計香港一年自然死亡人口係50K......自己上統計署查.......

當武漢肺炎個傳染力勁過流感, 去到百萬級別人受感染,

個官方死亡率係2.1%, 100萬人中招都只係多20K人會死...........

一年自然死50K, 多20K, 只要大家+傳媒唔講, 其實唔會好覺.........

領野中伏既只會覺得自己唔好彩..............

所以, 點 ...
唔係咁, 你立論唔得.

應該係咁, 肺炎勁定肺癌勁?

香港2017年有超過5000人死於肺癌. 而肺癌其中一個途徑係食煙/二手煙/三手煙. 基本上, 二手煙/三手煙你一出街就中(基本上係空氣傳播), 就算今時今日, 你見D人帶口罩, 都要係條街度食煙. 既然D人連肺癌都唔怕, 肺炎又有乜問題?

咁肺癌咁多年, 恆仔都跌唔落啦, 肺炎又有乜問題?

諗咁耐咪又係燈

回覆 引用 TOP

你想恆指跌就大量買牛啦,佢一定殺你的。

http://hk.myblog.yahoo.com/peterwong827

回覆 引用 TOP

新聞更新世事變
有要食有要活
有武肺,有要續生活

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2020-2-22 09:19 AM 發表

因為恆仔本身就係一條死魚
因為你係持份者

但我已經唔再相信香港傳媒嘅報道

今天不努力工作
明天努力找工作
引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-2-22 01:00 PM 發表

因為你係持份者
你想點

回覆 引用 TOP

唔一定㗎。。。

鄉土股神

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:49 AM 發表

因為計香港一年自然死亡人口係50K......自己上統計署查.......

當武漢肺炎個傳染力勁過流感, 去到百萬級別人受感染,

個官方死亡率係2.1%, 100萬人中招都只係多20K人會死...........

一年自然死50K, 多20K, 只要大家+傳媒唔講, 其實唔會好覺.........

領野中伏既只會覺得自己唔好彩..............

所以, 點 ...
啱啱另一個帖睇到話美國嘅流感可能係肺炎(美流感先於肺炎架)
如果係真,咁美國及全球都對個病無反應啦(係中國咁大件事)
咁你又想個恆指俾咩反應你呢?

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』

回覆 引用 TOP

關死亡率乜事,啲人驚死就足夠令經濟玩完,你冇晒遊客,零售飲食,全部大鑊,失業率上升,啲人有錢都留返個錢,只係而家大家同時間作賽,希望快啲冇事,啲客翻返嚟,而家個個月蝕本嗰啲生意,講真可以頂多幾多個月?

回覆 引用 TOP

接住係牛三

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]