• 瀏覽: 13,051
  • 回覆: 74
引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:49 AM 發表

因為計香港一年自然死亡人口係50K......自己上統計署查.......

當武漢肺炎個傳染力勁過流感, 去到百萬級別人受感染,

個官方死亡率係2.1%, 100萬人中招都只係多20K人會死...........

一年自然死50K, 多20K, 只要大家+傳媒唔講, 其實唔會好覺.........

領野中伏既只會覺得自己唔好彩..............

所以, 點 ...
最大影響係其後的經濟,好多商舖頂唔順,市民沒有意欲出街消費

回覆 引用 TOP

下星期...跌

回覆 引用 TOP

因為呢個肺炎係小兒科,比起沙士,蚊牛之比。係黃醫鳩吹行晒,點解黃醫唔公怖好翻病人點醫好?點解黑記冇訪問病人病況感受?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:52 AM 發表

個行政方針係當一個巨大型既流感咁處理
咁咪大撚鑊囉!又想經濟好又隱暪美國今次仆街鳥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大家樂低調股神 於 2020-2-22 12:56 AM 發表

災自北方來, 有名襠遭殃, 先搞冧a股, 再搞冧冥幣,  連累港恆指, 仲想瀨外g, 5毛滿天飛, 當股民on9?
屌下你!5毛唔炒股炒口罩㗎,你昂鳩咗黑色口罩咪5毛出囉!多啲幫櫬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2020-2-22 12:51 AM 發表

宗仔講既受控, 唔係指病毒受控, 明未?
受控的不是疫情是9官

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 00008888 於 2020-2-22 01:10 AM 發表

未必會死,好多人中左都唔知,自然好返,有埋抗體
相信近呢幾個月有不少人曾喉嚨痛幾聲咳!
只不過好返咗唔知咋

回覆 引用 TOP

無人想提早死

回覆 引用 TOP

醫療系統如down 咗
吾只死咁少
睇返武漢就知

回覆 引用 TOP

無事 牙爺托得好穩

回覆 引用 TOP

吾死都冇用

回覆 引用 TOP

你根本唔色計數
強國好朋友俄羅斯官方證實無漢廢炎係人工合成
(俄羅斯衛生部長以及俄羅斯聯邦消費者保護局局長的雙簽名)

俄羅斯聯邦官方網站在1月29日發表,第1版《預防、診斷、治療新型冠狀病毒(2019-NCOV)》報告,並於2月3日發表第2版,上面有俄羅斯衛生部長以及俄羅斯聯邦消費者保護局局長的雙簽名。內容指出,武漢肺炎是一種由蝙蝠所攜帶的病毒與另一種未知病毒的結合,基因排列順序和SARS有70%的吻合,且並非是天然形成的,而是一個綜合體。

另外,文件也指出,此種合成病毒對心肺疾病、高血壓及抽菸者,致死率高達25%,因為病毒是通過人體中的ACE2細胞(人體細胞的血管張力素轉化酶2)相互吸收,上訴3種人的ACE2細胞較高。另外,透過支持療法康復的痊癒者,他們體內的抗體相當不穩定,有再度被感染的可能,因此俄羅斯科學家也認為,利用康復者的血清進行治療,有潛在的風險。

https://www.msn.com/zh-tw/news/world/全球第一個!俄羅斯官方認證武漢肺炎是人工病毒/ar-BB10dXvf

引用:
原帖由 大家樂低調股神 於 2020-2-22 12:56 AM 發表

災自北方來, 有名襠遭殃, 先搞冧a股, 再搞冧冥幣,  連累港恆指, 仲想瀨外g, 5毛滿天飛, 當股民on9?
唔係當.直程係.

回覆 引用 TOP

隻肺炎就廢過沙士.... 廢到.....唔想講

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]