• 瀏覽: 25,415
  • 回覆: 241
  • 追帖: 3
前排新年後肺炎,冇人睇樓,鋤到靚價,仲係地鐵上蓋高層,今日知有人用高2.3%買低我8層,心情好爽...

而家同我慫恿入將軍澳三房嘅朋友討論緊裝修,原來買左樓,對人生觀真係即時唔同哂.

未買樓嘅你,我勸你趁而家低價快啲買, 而家仲有機會鋤價. 如果你覺得自己會失業30年的話咁你唔好買樓啦

更新:
多謝大家嘅祝福, 我真係買咗樓, 都唔係AA.當然層數同2.3%係作(實際數字仲大), 唔想畀人check到.

買唔買樓量力而為, 覺得自己份工危危乎真係唔好而家買.就算穩定,都要睇定d.

熱賣及精選
恭喜

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-21 08:47 PM 發表

恭喜
希望多啲人都可以用平價買到樓, 等多啲香港人可以有樓住, 而家賣得樓嘅通常都係賣投資物

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中忽然賤嘴 於 2020-2-21 08:41 PM 發表

前排新年後肺炎,冇人睇樓,鋤到靚價,仲係地鐵上蓋高層,今日知有人用高2.3%買低我8層,心情好爽...

而家同我慫恿入將軍澳三房嘅朋友討論緊裝修,原來買左樓,對人生觀真係即時唔同哂.

未買樓嘅你,我勸你趁而家低價快啲買, 而家仲有機會鋤價. 如果你覺得自己會失業30年的話咁你唔好買樓啦 ...
樓主,班廢淡仲等緊樓市爆破既一日,由上年六月等到依加,今日終於露出一線曙光,ccl終於大跌,但佢地点會滿足,仲等緊幾十萬買一個單位呀,你苦口婆心都冇用啦,徙氣

引用:
原帖由 明日可愛的腋下 於 2020-2-21 09:11 PM 發表

樓主,班廢淡仲等緊樓市爆破既一日,由上年六月等到依加,今日終於露出一線曙光,ccl終於大跌,但佢地点會滿足,仲等緊幾十萬買一個單位呀,你苦口婆心都冇用啦,徙氣 ...
唔係個個未買樓嘅都係傻淡嘅, 只係未儲夠錢, 半個月前我仲係租租, 不過咁啱肺炎價即刻上車

引用:
原帖由 雨中忽然賤嘴 於 2020-2-21 09:14 PM 發表

唔係個個未買樓嘅都係傻淡嘅, 只係未儲夠錢, 半個月前我仲係租租, 不過咁啱肺炎價即刻上車
咁你咪醒目仔囉早人一步,今日海怡半島戴口罩排隊單位都反價賣左,我屋苑都多左aa帶人黎睇樓

回覆 引用 TOP

你算比較好
好過其他硬好
叫人衝自己鬆

回覆 引用 TOP

我都經歷過,鋤到靚價係幾爽嘅。上年年頭鋤到個靚價買入一個三房單位。到年中,同一座高我一層嘅兩房單位成交價仲貴過我個三房。

負擔得起就繼續啦

回覆 引用 TOP

新年前,你都是一名廢淡。

引用:
原帖由 明日可愛的腋下 於 2020-2-21 09:11 PM 發表

樓主,班廢淡仲等緊樓市爆破既一日,由上年六月等到依加,今日終於露出一線曙光,ccl終於大跌,但佢地点會滿足,仲等緊幾十萬買一個單位呀,你苦口婆心都冇用啦,徙氣 ...
我鄉下是旦一個親戚,都有200萬現金係銀行,話等肺炎時黎香港買樓,有既時候通知佢。

第2個post,原來又係故事L AA

祝你日日賺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 牛腩飯 於 2020-2-21 09:42 PM 發表

咁你係咪傻淡L租租?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 牛腩飯 於 2020-2-21 09:42 PM 發表

開心事share下都係叫aa?冇病呀?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]