• 瀏覽: 7,640
  • 回覆: 81
引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-21 04:56 PM 發表

我份人好公道, 我睇2月田土廳成交呎價...真係跌左咩?! (事事懷疑)
唔準睇D無減價既盤

只可以睇D真係業主要急錢, 快賣果D減價盤
睇二千萬以上既蝕讓盤  , 唔可以計屋苑平均尺價, 因為尺價一定貴, 要計佢蝕幾多, 記得計埋佢要俾利息, 又要俾管理費, 律師, AA佣金, 雜費, 捆住咁耐損失既投資機會收入

總之就香港好大件事, 你再唔賣樓就仆街架喇, 快D賣呀

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-21 04:59 PM 發表

唔準睇D無減價既盤

只可以睇D真係業主要急錢, 快賣果D減價盤
睇二千萬以上既蝕讓盤  , 唔可以計屋苑平均尺價, 因為尺價一定貴, 要計佢蝕幾多, 記得計埋佢要俾利息, 又要俾管理費, 律師, AA佣金, 雜費, 捆住咁耐損失既投資機會收入

總之就香港好大件事, 你再唔賣樓就仆街架喇, 快D賣呀 ...
一個月前,我都曾經天真想執平嘢,最後都唔成功...

淡淡又要多17年沙士3.0🤣🤣🤣🤣🤣
當年沙士30歲等咗17年,而家47歲,過多17年
63歲有首期都冇用,銀行都唔會俾你上會

最後都係自己受 你信個CCL就L得

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-21 05:02 PM 發表

而家連賣菜果個姐姐識用SMART PHONE上網
睇成交易過賣菜
仲有人會俾人呃左間屋去咩
就算好等錢駛果D, 輕輕減少少, 就大把AGENT 衝住CALL 熟客或自己諗左去啦
點會到真係要時間儲左一筆錢, 諗住買樓既用家買呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 33illumunati 於 2020-2-21 05:07 PM 發表

最後都係自己受 你信個CCL就L得
CCL
升 唔計
牛皮 唔計
大跌 計

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jasonyipp 於 2020-2-21 05:07 PM 發表

淡淡又要多17年沙士3.0🤣🤣🤣🤣🤣
當年沙士30歲等咗17年,而家47歲,過多17年
63歲有首期都冇用,銀行都唔會俾你上會
將信念留給下一代

回覆 引用 TOP

大西北確實危及~

根本依家啲樓好9貴!跌番4乘就差唔多!

引用:
原帖由 recruisecretary 於 2020-2-21 05:10 PM 發表

大西北確實危及~
聽到悶

CCL跌, 但新西都要升....

四區方面,本周兩區升兩區跌。九龍按周跌0.62%,報176.82點;新界東報187.05點,按周跌0.52%;港島報184.25點,按周升0.17%;新界西報166.17點,按周升1.01%。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2020-2-21 05:18 PM 發表

根本依家啲樓好9貴!跌番4乘就差唔多!
1983年, 大埔D樓先幾萬蚊間
跌9成先岩數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 recruisecretary 於 2020-2-21 05:10 PM 發表

大西北確實危及~
大西北比新東大埔來講已經算低水...好難再跌...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-21 04:52 PM 發表

估唔到少到咁.... 我都唔好意思提呀
咁少少都俾你估中,你最叻

回覆 引用 TOP

CCL 只是反影佢老闆心情指數,並不是樓宇走勢,大家唔好咁認真。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-21 05:02 PM 發表

我都搵咗2個月啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]