• 瀏覽: 7,155
  • 回覆: 18
CCL 之前連升4星期, 全部淡友出黎話係未反映
今日終於 大跌左 0.04!!!!!!!!
好多淡淡話大西北一定死得快
岩岩睇埋中原新聞, 尚悅三百幾尺, 跌穿5球!!!!!! 業主大劈價
但原來睇番D成交.... 都成萬三四蚊尺.... 跌? 邊有減過?

熱賣及精選
淡淡終於可以渡過過歡樂既1個星期  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chriswong1010 於 2020-2-21 04:31 PM 發表

0.04
跌就係跌, 唔好理幾多
你係咪想逼死D淡淡

引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-21 04:43 PM 發表

成日話淡淡無樓,點會咁易迫死?反而上年"鳩"按上車嗰班硬膠好真係隨時失業斷供
係喇係喇
今個禮拜你威威

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-21 04:49 PM 發表

其實要買好買,....
民生盤, 硬過鐵
所謂劈價盤, 絕大部份係投資型豪宅

引用:
原帖由 五毛尋回犬 於 2020-2-21 04:51 PM 發表

好似你威啲喎!你估會跌少少,咁快唔記得!

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28883865&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
估唔到少到咁.... 我都唔好意思提呀

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-21 04:56 PM 發表

我份人好公道, 我睇2月田土廳成交呎價...真係跌左咩?! (事事懷疑)
唔準睇D無減價既盤

只可以睇D真係業主要急錢, 快賣果D減價盤
睇二千萬以上既蝕讓盤  , 唔可以計屋苑平均尺價, 因為尺價一定貴, 要計佢蝕幾多, 記得計埋佢要俾利息, 又要俾管理費, 律師, AA佣金, 雜費, 捆住咁耐損失既投資機會收入

總之就香港好大件事, 你再唔賣樓就仆街架喇, 快D賣呀

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-21 05:02 PM 發表

一個月前,我都曾經天真想執平嘢,最後都唔成功...
而家連賣菜果個姐姐識用SMART PHONE上網
睇成交易過賣菜
仲有人會俾人呃左間屋去咩
就算好等錢駛果D, 輕輕減少少, 就大把AGENT 衝住CALL 熟客或自己諗左去啦
點會到真係要時間儲左一筆錢, 諗住買樓既用家買呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 33illumunati 於 2020-2-21 05:07 PM 發表

最後都係自己受 你信個CCL就L得
CCL
升 唔計
牛皮 唔計
大跌 計

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jasonyipp 於 2020-2-21 05:07 PM 發表

淡淡又要多17年沙士3.0🤣🤣🤣🤣🤣
當年沙士30歲等咗17年,而家47歲,過多17年
63歲有首期都冇用,銀行都唔會俾你上會
將信念留給下一代

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 recruisecretary 於 2020-2-21 05:10 PM 發表

大西北確實危及~
聽到悶

CCL跌, 但新西都要升....

四區方面,本周兩區升兩區跌。九龍按周跌0.62%,報176.82點;新界東報187.05點,按周跌0.52%;港島報184.25點,按周升0.17%;新界西報166.17點,按周升1.01%。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大圍宝叔 於 2020-2-21 05:18 PM 發表

根本依家啲樓好9貴!跌番4乘就差唔多!
1983年, 大埔D樓先幾萬蚊間
跌9成先岩數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2020-2-21 05:41 PM 發表

到指數反映的時候已太遲
到唔再牛皮, 升番果時先買就真係太遲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中冰凍的採購 於 2020-2-21 05:54 PM 發表

我都話跌架喇  下星期都係跌
跌就合理既
而家全部衰野集於一身都仲升就真係痴左線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kissmeliner 於 2020-2-21 06:15 PM 發表

我等緊太古城3房50萬,雖然難d,但我都照等
將信念留給子孫

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]