• 瀏覽: 6,693
  • 回覆: 64
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 hihi198956 於 2020-2-20 02:53 PM 發表

又5台客,門口拍門,大嗌,賣比我啦。。。編劇冇橋啦?
下次以刀架頸威脅業主,甚至走上天台以死相逼。

熱賣及精選
引用:
原帖由 toothlady 於 2020-2-20 09:58 AM 發表

翠豐臺麻麻地
咁你攞個乜靚盤平放比大家?

香港傳媒己死!新聞根本是故事!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chantinlung 於 2020-2-20 03:30 PM 發表

下次以刀架頸威脅業主,甚至走上天台以死相逼。
下次可以,睇睇下樓,突然痴線揚言要屋內跳樓,迫業主賣比佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2020-2-20 03:23 PM 發表

咪就係,買樓預到咁掹,上唔到會就大鑊啦!好似其他香討磚家話齋,買完樓又失業,又離婚,同屋企人又不和,你話點算呢 再加上疫情,英國脫歐,中美貿戰,台海升溫,北韓試射,中東不和,蝗蟲令農作物失收... 真係大件事啦

不過,最重要係,磚家話戲嚟嘅啫,遲啲會撻訂㗎喇,唔駛愁 ...
寧買當頭升莫買當頭跌,想做業主係人人夢想!若是買了後又怕乜又怕七,我只能說不買也沒關係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2020-2-20 03:03 PM 發表

咪就係囉,班友仔做市由2012做到今時今日,中間已經撻咗起過幾萬個單位

你就叻啦,由 2012年已經睇到買置富 778 好過買樓,今日市價成 $8.7,比起你買入$5 升成幾十個點;但係,如果 2012年買翠豐臺 424實呎,只係三百零萬,宜家唔計收租回報,人家大賤賣都賣到成625萬,仲未計槓桿原理,人家成本可能只係用咗幾十萬,就大賺幾百萬

https://ww ...
唔知你好記性定好心機找返我舊post。 講成個過程畀你知呀,當年我有層投資樓已經係fully pay,賬面賺咗百幾萬覺得已夠,加埋本金同所賺主力買番地產REIT,置富+領展。計起嚟領展仲升值大過置富。信唔信都好,無論市值同股息回報升值比我仍然持有該物業更好。有一點的確係預唔到樓市因大陸人富起來令本港物業升到超過一般人購買力,可以貴到一兩厘租金回報。
當年層樓租畀人煩到死,依家每半年收返股息自動入户口,乾手淨腳。置冨市價8.7係剛剛一兩日前除息之後嘅價,我買嘅價好多係02年上半年四蚊至四個半買,下個月又有十幾萬半年股息收。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-2-20 01:48 PM 發表

盈翠又漏水,OUT,同人一架𨋢仲要先上平台,冇露台
Cheap住都吾及格
先上平台有乜問題啊將軍澳全部樓都上平台

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2020-2-20 04:20 PM 發表

先上平台有乜問題啊將軍澳全部樓都上平台
麻煩,增加與無謂人同𨋢機會,另外,全村人向同方向大𨋢走

回覆 引用 TOP

Gogogo

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mahofai09 於 2020-2-20 10:45 AM 發表

淡淡: 假既 做新聞

AA呢排無飯開 大把時間做呢啲嘢呃人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初生之犢不懼虎 於 2020-2-20 09:41 AM 發表

其實真係好多人急住要搵屋住
無錯。我見日日仲有好多父母幫仔女睇緊樓。以為諗住而家可以平d賣間比佢地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2020-2-20 02:51 PM 發表

你講得啱,世事都俾你睇通睇透,成幢柏傲灣已經撻曬,發展商同AA已準備好再做一場大龍鳯,預備再呃過
點會撻晒,有人中招買左嗎!

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-2-20 01:35 PM 發表

三房冇一千呎,同人一架𨋢,OUT,冇乜景只是普通開揚
三房最大得六百幾呎咋,工人房都冇,呢個放盤仲要向西北望到少少醫院,真係唔識欣賞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-2-20 01:39 PM 發表

咁cheap住都要有少少要求:

550日字明廁廚
附近冇乜人
直接去地下,cheap住唯有同人一架𨋢,但起碼要大未至於超迫
東南高層開揚
IN
附近多的士
...
咁其實翠豐台所有條件都符合喎除咗唔夠IN

回覆 引用 TOP

5台客都要減? AA又作故仔

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右