• 瀏覽: 13,462
  • 回覆: 82
有個單位因為買家撻打,諗住明天買左佢,點知今日起病夫銀行估價,職員話依家不接受按揭申請

其實起二個星期前都起病夫銀行做壓力測試和估價,當時好正常,職員話係舊plan 到期,新plan 又未出,我問幾時開始不接受申請,職員答唔到..........

我昨天先先起hsbc 問過估價和壓力測試,其實呢 d 係個別銀行問題?

定係同肺炎有關?會唔會所有銀行都不接受按揭申請?

熱賣及精選
可能揀客,銀行預計樓價大跌,就只肯借比公務員醫護人員等一定唔會失業的客戶

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
真定假?

引用:
原帖由 norman001 於 2020-2-19 01:53 PM 發表

有個單位因為買家撻打,諗住明天買左佢,點知今日起病夫銀行估價,職員話依家不接受按揭申請

其實起二個星期前都起病夫銀行做壓力測試和估價,當時好正常,職員話係舊plan 到期,新plan 又未出,我問幾時開始不接受申請,職員答唔到..........

我昨天先先起hsbc 問過估價和壓力測試,其實呢 d 係個別銀行問題?

定係同肺炎有關?會唔會所有銀行都不接受按揭申請? ...
係真既話好驚....我都剛買, 等緊銀行

引用:
原帖由 ATA6038 於 2020-2-19 02:34 PM 發表

真定假?
同問

回覆 引用 TOP

好簡單, 兩個可能
1. 銀行收夠籌
2. 經濟影響, 收緊審批

Antz
引用:
原帖由 1968HK 於 2020-2-19 02:28 PM 發表

可能揀客,銀行預計樓價大跌,就只肯借比公務員醫護人員等一定唔會失業的客戶
銀行叻就炒埋一份啦

作過啦小朋友

咪傻, 固定收入, 過到測試, 信貸正常, 99%借俾你

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高
引用:
原帖由 johnlamhk881 於 2020-2-19 02:46 PM 發表

銀行叻就炒埋一份啦

作過啦小朋友
X2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2020-2-19 02:28 PM 發表

有機會,諗唔到點推樓主~好!🤔🤔

回覆 引用 TOP

標題好有誤導

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 norman001 於 2020-2-19 01:53 PM 發表

定係同肺炎有關?會唔會所有銀行都不接受按揭申請? ...
病夫銀行??

我记得樓主
呢個應該係x 滙件撻訂貨
你仲加注呀?
之前買左兩間了

引用:

我認為不是揀客, 更加不可能預計話樓價大跌而不做按揭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-2-19 02:47 PM 發表

咪傻, 固定收入, 過到測試, 信貸正常, 99%借俾你
最弊唔知下個月佢有冇工返

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右