• 瀏覽: 1,964
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
咁我買左私樓點改善?要不要大裝修?

YYY
熱賣及精選
吓,D喉喺晒屋入面,一漏就大鑊

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。

回覆 引用 TOP

私樓黑廁黑厨,邊有得改?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2020-2-17 05:27 PM 發表

昵個廁所則,你驚唔驚

個一房北角君譽峰,250 呎套廁

https://m.youtube.com/watch?v=1C8uF4zzzlw

將軍澳私樓,有2個厕所竟然是黑厠。。

引用:
原帖由 hermanherman 於 2020-2-17 05:55 PM 發表

將軍澳私樓,有2個厕所竟然是黑厠。。
、垃圾黑厠

回覆 引用 TOP

系,公屋通風丶去水設計都好,特別十字型之前嘅舊式設計

另外,直接去地下丶路面。𨋢比較大。

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2020-2-17 05:27 PM 發表

冇得攪

回覆 引用 TOP

引用:

咁咪好囉,唔該啲刁民唔好再嘈政府,話啲公屋差喇

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛

回覆 引用 TOP

嘩,好恐怖呀,仲衰個住公廁
引用:
原帖由 edwwin 於 2020-2-17 05:44 PM 發表

昵個廁所則,你驚唔驚

個一房北角君譽峰,250 呎套廁

https://m.youtube.com/watch?v=1C8uF4zzzlw

YYY

回覆 引用 TOP

一針見血,私樓設計只求盡量發水面積,話之你健唔健康

回覆 引用 TOP

有鄰居露台狂咳,用露台曬衫真係多得佢地唔少

回覆 引用 TOP

袁生住碧瑤灣

引用:
原帖由 日照雷門 於 2020-2-17 11:04 PM 發表

袁生住碧瑤灣
向西,OUT,同人一架𨋢,晩上黑媽媽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-2-17 06:08 PM 發表

系,公屋通風丶去水設計都好,特別十字型之前嘅舊式設計

另外,直接去地下丶路面。𨋢比較大。
不是的米兄
公屋絕大部分只有單邊有窗(因伙數太多)
去水不好(渠在室內,廚房/廁所共用單一去水口、沒浴缸)
而且不一定直去地下,一樣有到平台轉(好似四小咁)e.g.葵涌邨
雖大,但伙數太太多,日間搭冇乜可能直落地下不停,永遠都見到人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]